Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Patates Yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Patates Yahnisi
Pratik Patates Yahnisi Tarifi

Malzemeler

1 kg patates
1 kg lahana
2 adet sucuk
2 adet elma

Yemek Tarifi

Elmaları küp küp doğrayın.
Patateslerin kabuklarını soyun ve parçalara bölün, lahanayı ince ince kıyın.
Her ikisini de ayrı tencerelerde tuzunu kararlayıp 15dk 3 er bardak suda haşlayın.
Sonra her ikisinin de suyunu süzün ve suyunu atmadan muhafaza edin.
Patates ve lahana haşlanırken sucukları kare şeklinde doğrayın ve normal kızarttığınız gibi yağı iyice akıncaya kadar kuru bir şekilde kızartın.
En son haşlanmış patatesi püre edin, içine önce sucukları ve sucuğun yağını katıp iyice karıştırın.
Ancak sucuğun yağından biraz ayırın.
Eğer patates püresi katı olduysa lahanayı da püreye karıştırdıktan sonra içine muhafaza etmiş olduğunuz sebze suyu karışımını, püre içine istediğiniz kadar katın ama dikkat edin fazla cıvık olmasın.
Servis yapmadan önce üzerine doğranmış elmaları dizerek süsleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Akdeniz yeşillikleriyle yapılan ve çok pratik bir tarif olan ızgara somon balığı salatasını İstanbul'un gözde mekanlarından Home Store Cafe'nin mutfak şefi Ali Kılıç anlattı...

İç harcı hazırlamak için, akşamdan ıslattığınız kurufasulyeyi haşlayıp süzün. Sıvıyağı bir tavaya alıp kıymayı kavurun.

yumurtalar derin bir karıştırma kabına kırılıp üzerine tozşeker ilave edilerek mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırpılır.

Hindistan cevizi kreması ve kakulenin lezzetlendirdiği muhteşem bir tatlı. Eresin Crown Hotel Pasta Şefi Tayfun Acar sizler için anlattı...

Hamuru hazırlamak için, unu geniş bir kaba alın. Ortasını havuz gibi açıp toz maya ve tozşekeri koyun. Üzerine 1 su bardağı ılık su ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri