Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Patates Yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Patates Yahnisi
Pratik Patates Yahnisi Tarifi

Malzemeler

1 kg patates
1 kg lahana
2 adet sucuk
2 adet elma

Yemek Tarifi

Elmaları küp küp doğrayın.
Patateslerin kabuklarını soyun ve parçalara bölün, lahanayı ince ince kıyın.
Her ikisini de ayrı tencerelerde tuzunu kararlayıp 15dk 3 er bardak suda haşlayın.
Sonra her ikisinin de suyunu süzün ve suyunu atmadan muhafaza edin.
Patates ve lahana haşlanırken sucukları kare şeklinde doğrayın ve normal kızarttığınız gibi yağı iyice akıncaya kadar kuru bir şekilde kızartın.
En son haşlanmış patatesi püre edin, içine önce sucukları ve sucuğun yağını katıp iyice karıştırın.
Ancak sucuğun yağından biraz ayırın.
Eğer patates püresi katı olduysa lahanayı da püreye karıştırdıktan sonra içine muhafaza etmiş olduğunuz sebze suyu karışımını, püre içine istediğiniz kadar katın ama dikkat edin fazla cıvık olmasın.
Servis yapmadan önce üzerine doğranmış elmaları dizerek süsleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Mısır ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.

Domatesleri iri parçalar halinde kesip blendere alın.

Vişneleri oda sıcaklığına getirip blendere alın. Üzerine 2 çorba kaşığı pudra şekerini ekleyip birlikte çekin.

Soğanı rendeleyip kıymaya ekleyelim. Bir süre suda bekletip ıslattığımız ekmek içini de ufalayarak kıymaya ilave edelim.

Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'den besin değeri yüksek bir yemek. Çocuklarınız bu tada bayılacak...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri