Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Patates Yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Patates Yahnisi
Pratik Patates Yahnisi Tarifi

Malzemeler

1 kg patates
1 kg lahana
2 adet sucuk
2 adet elma

Yemek Tarifi

Elmaları küp küp doğrayın.
Patateslerin kabuklarını soyun ve parçalara bölün, lahanayı ince ince kıyın.
Her ikisini de ayrı tencerelerde tuzunu kararlayıp 15dk 3 er bardak suda haşlayın.
Sonra her ikisinin de suyunu süzün ve suyunu atmadan muhafaza edin.
Patates ve lahana haşlanırken sucukları kare şeklinde doğrayın ve normal kızarttığınız gibi yağı iyice akıncaya kadar kuru bir şekilde kızartın.
En son haşlanmış patatesi püre edin, içine önce sucukları ve sucuğun yağını katıp iyice karıştırın.
Ancak sucuğun yağından biraz ayırın.
Eğer patates püresi katı olduysa lahanayı da püreye karıştırdıktan sonra içine muhafaza etmiş olduğunuz sebze suyu karışımını, püre içine istediğiniz kadar katın ama dikkat edin fazla cıvık olmasın.
Servis yapmadan önce üzerine doğranmış elmaları dizerek süsleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Acurları buruşuklukları gidene kadar haşlayın. Pirinci yıkayıp bir kenara alın.

Kayısıları ve cevizi kıyın. Unu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Tozşeker, yumurta ve oda sıcaklığındaki margarini ilave edip, yoğurun.

Tavuk butlarını iyice yıkayıp temizledikten sonra tuzlayın ve karabiberleyin.

Bir tencereye suyu koyup kaynatın. İçine ikiye bölünmüş makarnaları, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını katıp 12 dakika haşlayın.

Bulguru geniş bir tepsiye alın. 1 bardak sıcak suyla ıslatıp bekletin. Soğanı soyup kıyın. 100 gram kıymayı tavada kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri