Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Papaz Yahnisi Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Papaz Yahnisi
Pratik Papaz Yahnisi Tarifi


Papaz Yahnisi

Malzemeler


3 çorba kaşığı margarin
600 gr kuşbaşı dana eti
200 gr arpacık soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sirke
1 su bardağı et suyu
1/2 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber

Yemek Tarifi


Margarini bir tavada eritin.
Yağ kızınca etleri ilave edip, sık sık karıştırarak hafif renk alıncaya kadar pişirin.

Soğan ve sarmısağı katıp, soğanların dışı iyice pembeleşinceye kadar arasıra karıştırarak pişirin.
Sirkeyi, et suyunu, tuzu ve biberi ilave edip, et ve soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Papaz yahnisini önceden ısıtılmış tabaklara aktarıp, sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle yumurta ile şekeri iyice çırpın. Diğer malzemeleri ilave ederek, boza kıvamında bir hamur elde edin.

Kıyma ve sucuk baharatını derin bir kaseye alın. Dövülmüş sarımsaığı ilave edip bütün malzemeyi iyice yoğrun.

lspanakları yıkayıp ayıklayın ve doğrayın. Tencereye ince doğranmış soğanı ve yağı koyup ateşte pembeleşene kadar kavurun.

Cemal Altuğ'dan Yemekevi.tv okuyucuları için lezzetli bir balık yemeği tarifi...

Bütün malzemeleri karıştırıp iyice yoğurun. Yoğun kıvam alana kadar un ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri