Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Papaz Yahnisi Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Papaz Yahnisi
Pratik Papaz Yahnisi Tarifi


Papaz Yahnisi

Malzemeler


3 çorba kaşığı margarin
600 gr kuşbaşı dana eti
200 gr arpacık soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sirke
1 su bardağı et suyu
1/2 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber

Yemek Tarifi


Margarini bir tavada eritin.
Yağ kızınca etleri ilave edip, sık sık karıştırarak hafif renk alıncaya kadar pişirin.

Soğan ve sarmısağı katıp, soğanların dışı iyice pembeleşinceye kadar arasıra karıştırarak pişirin.
Sirkeyi, et suyunu, tuzu ve biberi ilave edip, et ve soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Papaz yahnisini önceden ısıtılmış tabaklara aktarıp, sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Biberleri közleyip kabuklarını soyun. Rokayı temizleyip kıyın. Sarımsağı temizleyip ezin.

Üzüm yaprakları taze ise kaynar suda 3 dakika tutup çıkarın. Salamuranın tuzunu almak için 1-2 saat suda bekletin.

Kuru fasulyeyi bir gece öncesinden suda bekletin veya düdüklü tencerede 1 saat kadar pişirin. Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın.

İspanyol usulü şarap soslu piliç göğsü yemeği olan Pollo Al Jerez Mart ayında Crowne Plaza'da servise sunulacak özel bir yemek...

Ön hazırlık olarak fırını 180 derecede ısıtın. Dikdörtgen şeklinde bir fırın tepsisini yağlayın. Margarin ve kakaoyu büyük bir tencereye koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri