Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Palamut Yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Palamut Yahnisi
Pratik Palamut Yahnisi Tarifi

Malzemeler

3adet palamut
1adet soğan
2adet domates
3adet patates
1dal kereviz
2diş sarımsak
maydanoz
1adet defne yaprağı
1adet limon
½ bardak zeytinyağı
tuz
karabiber

Yemek Tarifi

Balıkları temizleyip yıkayın ve halka şeklinde dilimlere bölün ve bir tepsiye dizin.
Tuz biber serpin.
Patatesleri soyup dilimleyin bunları da balıkların aralarına yerleştirin.
Diğer sebzeleri de doğrayarak hazır edin.
Bir tencerede yağı kızdırın soğan, sarımsak ve kerevizi hafif kavurun, domatesi karıştırın.
Bir miktar pişirip balıkların üzerine yayın.
Kıyılmış maydanoz serpin, 2bardak su gezdirin ve kapağını aralık bırakarak orta ateşte pişirmeye devam edin.
Limon sıkarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci haşlayıp, süzün. Sütü ilave edip, orta ateşte pişmeye bırakın. Süt kaynama noktasına geldiğinde tozşekeri ekleyin.

Kabaklan temizleyip içlerini çıkartın ve yıkayın. Et, ince doğranmış taze soğan, yaprak yaprak ayıklanmış maydanoz, tuz, karabiber, kekik ve yumurta sansını kanştınp iyice yoğurun. Kabaklann içlerini hazırladığınız malzeme ile doldurun.

Ciğerin zarını soyup, sinirlerini temizleyin. İnce uzun şeritler halinde kesin ve tuzlayın. Derin bir kaseye aldığınız una ciğeri bulayın.

Önce bir tencereye 1 çorba kaşığı margarini koyup, eritin. Yağ kızınca soğanı ilave dip, sık sık karıştırarak, birkaç dakika, soğanlar pembeleşmeye yüz tutuncaya kadar pişirin.

Köfteleri hazırlamak için, soğanı rendeleyip bir kaba alın. Üzerine kalan malzemeyi ekleyip iyice yoğurun. Harçtan fındıktan biraz büyük parçalar koparıp minik köfteler hazırlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri