Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Palamut Yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Palamut Yahnisi
Pratik Palamut Yahnisi Tarifi

Malzemeler

3adet palamut
1adet soğan
2adet domates
3adet patates
1dal kereviz
2diş sarımsak
maydanoz
1adet defne yaprağı
1adet limon
½ bardak zeytinyağı
tuz
karabiber

Yemek Tarifi

Balıkları temizleyip yıkayın ve halka şeklinde dilimlere bölün ve bir tepsiye dizin.
Tuz biber serpin.
Patatesleri soyup dilimleyin bunları da balıkların aralarına yerleştirin.
Diğer sebzeleri de doğrayarak hazır edin.
Bir tencerede yağı kızdırın soğan, sarımsak ve kerevizi hafif kavurun, domatesi karıştırın.
Bir miktar pişirip balıkların üzerine yayın.
Kıyılmış maydanoz serpin, 2bardak su gezdirin ve kapağını aralık bırakarak orta ateşte pişirmeye devam edin.
Limon sıkarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamuru hazırlamak için unu düz bir zemine alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, su ve tuz ekleyerek yoğurun.

Soğanları ve biberleri halka halka doğrayıp 1 çorba kaşığı sıvı yağda biraz çevirin. Domatesleri küp küp doğrayarak ilave edin.

Ispanak köklerini ayıklayıp sularını birkaç kez değiştirerek yıkayın. İrice kıyılmış soğanı ve ikiye bölünmüş biberleri bir tavada zeytinyağı ile kavurun.

Ayıklanmış ve yıkanmış karalahana, pazı ve pırasayı bir parmak kalınlığında doğrayın. Taze soğan, maydanoz ve taze naneyi incecik kıyın.

Unu derin bir kaba eleyip ortasını havuz şeklinde açın. İçine kuru maya, ılık süt, tozşeker, tuz ve yumurtayı koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri