Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Palamut Yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Palamut Yahnisi
Pratik Palamut Yahnisi Tarifi

Malzemeler

3adet palamut
1adet soğan
2adet domates
3adet patates
1dal kereviz
2diş sarımsak
maydanoz
1adet defne yaprağı
1adet limon
½ bardak zeytinyağı
tuz
karabiber

Yemek Tarifi

Balıkları temizleyip yıkayın ve halka şeklinde dilimlere bölün ve bir tepsiye dizin.
Tuz biber serpin.
Patatesleri soyup dilimleyin bunları da balıkların aralarına yerleştirin.
Diğer sebzeleri de doğrayarak hazır edin.
Bir tencerede yağı kızdırın soğan, sarımsak ve kerevizi hafif kavurun, domatesi karıştırın.
Bir miktar pişirip balıkların üzerine yayın.
Kıyılmış maydanoz serpin, 2bardak su gezdirin ve kapağını aralık bırakarak orta ateşte pişirmeye devam edin.
Limon sıkarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Farklı mutfakları denemek isteyenler için yepyeni bir tat. Polat Renaissance Hotel'den Ramazan Kemerpınar, Avusturya mutfağına ait olan Gulaş çorbasını sizler için anlattı...

Isıya dayanıklı bir fırın tepsisinin içini çok az yağlayın. Tavuk bifteklerini üzerine dizin.

Yılbaşı için oldukça lezzetli ve hafif bir tatlı. Bir Beyoğlu Klasiği olan Rejans'ın mutfak şefi Server Mersin sizler için anlattı...

Öncelikle tavuk suyunu kaynatın ve bir kenara alın. Daha sonra iç harç için bir tencerede tereyağını eritip, dolmalık fıstığı hafif pembeleşene kadar kavurun.

Un, kakao ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. Şeker ve yumurtaları bir kaseye alıp mikserle 1-2 dakika çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri