Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Nohutlu Yahni Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Nohutlu Yahni
Pratik Nohutlu Yahni Tarifi

Malzemeler

3bardak nohut
500gr kemikli et
3adet soğan
3kaşık sıvıyağ
2kaşık salça
6bardak et suyu
tuz

Yemek Tarifi

Nohudu geceden ıslatın ve ertesi günü haşlayın.
Etleri de ayrı bir tencere içinde haşlayın, suyunu ayırın.
Yumuşayan etleri soğan ile beraber kavurmaya alın ve salçasını karıştırın.
Et suyunu salıp çeksin.
Ardından ayırdığınız et suyunu ve nohudu ilave edin, tuzunu ayarlayın ve kaynamaya bırakın.
(et suyuna fazladan sıcak su tamamlayabilirsiniz)

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ekmeği bir gün bekletin. Üzerinden yuvarlak bir kapak açıp, içini çıkartın. Çıkan içi elinizle ufalayın ve kenara alın.

Kabak, havuç, patates ve soğan rendelenir, maydanoz ve dereotu incecik kıyılır.

Pazı yapraklarını yıkayın. Hafif tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğuduktan sonra ekmek tahtasında ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın.

Öncelikle soğan, sarımsak ve salçayı et suyuna ekleyin. Eti ilave edip, pişmeye bırakın.

Blender buzla doldurulduktan sonra sırasıyla önce alkollüleri ardından da çilek şurubu, muz, çilek taneleri ve lime ilave edilerek karıştırılır. Uzun bir bardağa konularak servis edilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri