Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Nohutlu Yahni Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Nohutlu Yahni
Pratik Nohutlu Yahni Tarifi

Malzemeler

3bardak nohut
500gr kemikli et
3adet soğan
3kaşık sıvıyağ
2kaşık salça
6bardak et suyu
tuz

Yemek Tarifi

Nohudu geceden ıslatın ve ertesi günü haşlayın.
Etleri de ayrı bir tencere içinde haşlayın, suyunu ayırın.
Yumuşayan etleri soğan ile beraber kavurmaya alın ve salçasını karıştırın.
Et suyunu salıp çeksin.
Ardından ayırdığınız et suyunu ve nohudu ilave edin, tuzunu ayarlayın ve kaynamaya bırakın.
(et suyuna fazladan sıcak su tamamlayabilirsiniz)

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un ve tuz bir kaba elenir. Kuru maya karıştırılır. El dayanacak sıcaklıkta süt, unun ortasına açılan çukura dökülür.

Un, margarin, pudraşekeri, yumurta akı ve vanilyayı karıştırıp yoğurun. Hazırladığınız hamuru nemli bir beze sararak 15 dakika dinlendirin.

Sıvı yağa tuz, 1 cay kasığı karabiber, 1 cay kasığı kırmızıbiber ve 1 cay kasığı kekiği karıştırın.

Etin yoğun olarak Kars mutfağından ismiyle de çekici bir yemek tarifi..

Soğanları soyup ince ince kıyın. Patates ve havucu soyup yıkayın. Küçük küpler halinde doğrayın. Maydanoz yapraklarını yıkayıp kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri