Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Nohutlu Yahni Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Nohutlu Yahni
Pratik Nohutlu Yahni Tarifi

Malzemeler

3bardak nohut
500gr kemikli et
3adet soğan
3kaşık sıvıyağ
2kaşık salça
6bardak et suyu
tuz

Yemek Tarifi

Nohudu geceden ıslatın ve ertesi günü haşlayın.
Etleri de ayrı bir tencere içinde haşlayın, suyunu ayırın.
Yumuşayan etleri soğan ile beraber kavurmaya alın ve salçasını karıştırın.
Et suyunu salıp çeksin.
Ardından ayırdığınız et suyunu ve nohudu ilave edin, tuzunu ayarlayın ve kaynamaya bırakın.
(et suyuna fazladan sıcak su tamamlayabilirsiniz)

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yapışmaz yüzeyli bir tavaya yarım paket makarnayı koyup orta ateşte, pembeleşene kadar kavurun.

Şekeri sıcak kahveye ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Her yarım saatte bir karıştırarak buzlukta 3 saat bekletin.

Ekmek hamurunu un serpilmiş zemine alıp bir kaç kez yoğurun. Zemini ve hamurun üzerini hafifçe unlayıp oklava ile 2-3 mm kalınlığında açın. Su bardağı ağzı ile yuvarlak hamurlar kesin.

Armudu soyup, çekirdek yatağını çıkarın. Küçük doğrayıp, tozşekerle birlikte 5 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.

Keyifle yiyebileceğiniz bir kek tarifi. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Zafer Yıldırım, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için cheesecake'i anlattı.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri