Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantarlı Piliç Yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Mantarlı Piliç Yahnisi
Pratik Mantarlı Piliç Yahnisi Tarifi

Malzemeler

2adet piliç
500gr taze mantar
2adet soğan
3adet sivribiber
2adet domates
20gr margarin
3bardak ılık su
tuz
karabiber

Yemek Tarifi

Piliçleri temizleyip yıkayın ve parçalara ayırın.
Soğanları halka şeklinde, domatesleri kabuksuz doğrayın.
Mantarları ince şerit yapın.
Bir tavada yağı eritin burada biber, soğan ve mantarı sote edin.
Piliçleri bir tencereye koyun, üzerlerine bu soteyi yayın.
Suyunu ve tuzunu ayarlayarak kapağını kapatın.
Önce orta ateşte ardından kısık ateşte malzemeler yumuşayana kadar pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak brüksel lahanasını az suda haşlayın. Patlıcan, kabak, biber ve patatesi küçük doğrayın.

İçli köftenin yapılışını öğrenmek isteyenler bu tarif sizin için. Bu videoyu izleyerek evde kolayca bu eşsiz lezzeti hazırlayabilirsiniz. Nursen Doğan sizler için anlattı...

4-5 kuru soğanı yemeklik doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1,5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık ile (fıstıklar pembeleşene kadar) kavurun.

Un, tozşeker ve sütü çırpıp 20 dakika bekletin. Üzerine yumurtaları, yumurta sarısını ve tuzu ilave edin.

Un, ruşeym ve tuzu büyük bir kaseye koyun. Tereyağını ekleyip küçük ekmek kırıntıları haline gelinceye kadar parmak uçlarınızla ufalayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri