Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantarlı Piliç Yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Mantarlı Piliç Yahnisi
Pratik Mantarlı Piliç Yahnisi Tarifi

Malzemeler

2adet piliç
500gr taze mantar
2adet soğan
3adet sivribiber
2adet domates
20gr margarin
3bardak ılık su
tuz
karabiber

Yemek Tarifi

Piliçleri temizleyip yıkayın ve parçalara ayırın.
Soğanları halka şeklinde, domatesleri kabuksuz doğrayın.
Mantarları ince şerit yapın.
Bir tavada yağı eritin burada biber, soğan ve mantarı sote edin.
Piliçleri bir tencereye koyun, üzerlerine bu soteyi yayın.
Suyunu ve tuzunu ayarlayarak kapağını kapatın.
Önce orta ateşte ardından kısık ateşte malzemeler yumuşayana kadar pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sevim Hanım'dan değişik bir kurabiye tarifi

Piyazlık doğranmış soğanı, zeytinyağında soteleyin. Pirinci ilave ederek 10 dakika orta ateşte kavurun.

Mermer tezgahın üzerinde un, yağ, tuz ve limon suyunu yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar işleme devam edin.

Tereyağını bir kaba alın. Beyaz peynir, kabartma tozu, pulbiber ve karabiber ilave edip karıştırın.

Emre Altıntaş'tan Meksika mutfağına ait lezzetli bir piliç tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri