Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kuzu Ciğeri Yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Kuzu Ciğeri Yahnisi
Pratik Kuzu Ciğeri Yahnisi Tarifi

Malzemeler

1takım kuzu ciğeri
60gr margarin
3kaşık sıvıyağ
3adet soğan
2demet taze soğan
1kaşık salça
2,5bardak sıcak su
1demet dereotu
tuz

Yemek Tarifi

Takım olarak aldığınız ciğeri yıkayın, gırtlağı kesin ve atın.
Yürek, dalak ve ciğerleri ayırın.
Akciğeri kaynar suda 5dk haşlayıp çıkarın, diğer malzemelerle beraber kuşbaşı doğrayın.
Kuru soğanları yarım ay şeklinde, taze soğanları yarım parmak büyüklüğünde doğrayarak hazır edin.
Ardından bir tencere içinde sıvıyağı kızdırın önce kuru soğanları kavurun; rengi dönünce margarini ekleyin eriyince taze soğanı ve etlerin hepsini katın.
Ara ara karıştırarak 5dk sote edin ve salçayı karıştırın.
Suyunu tuzunu ayarlayarak kapağını kapatın, bu şekilde 1,5saat kaynatın.
Pişen ciğerlere(takıma) kıyılmış dereotu serpip servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir çorba kaşığı tereyağını tavada kızdırın. Dilbalığı filetoyu önlü arkalı kızartıp başka bir tabağa alın.

İftar sonrası keyifle yenilebilecek çok lezzetli bir pasta. Hazırlanması da oldukça basit..

Bir tencereye un, tozşeker, yumurta ve sütü aktarıp çırpın ve ocakta kaynayana dek karıştırarak pişirin.

Hamuru hazırlamak için, pudraşekeri ve tereyağını geniş bir kaba alıp elinizle 1-2 dakika karıştırın.

Soğanı küb şeklinde doğrayın ve 20 gr yağda kavurun. Kavurduğunuz soğanları bezelye ve 1/2 su bardağı su, tuz, karabiber ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri