Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kuzu Ciğeri Yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Kuzu Ciğeri Yahnisi
Pratik Kuzu Ciğeri Yahnisi Tarifi

Malzemeler

1takım kuzu ciğeri
60gr margarin
3kaşık sıvıyağ
3adet soğan
2demet taze soğan
1kaşık salça
2,5bardak sıcak su
1demet dereotu
tuz

Yemek Tarifi

Takım olarak aldığınız ciğeri yıkayın, gırtlağı kesin ve atın.
Yürek, dalak ve ciğerleri ayırın.
Akciğeri kaynar suda 5dk haşlayıp çıkarın, diğer malzemelerle beraber kuşbaşı doğrayın.
Kuru soğanları yarım ay şeklinde, taze soğanları yarım parmak büyüklüğünde doğrayarak hazır edin.
Ardından bir tencere içinde sıvıyağı kızdırın önce kuru soğanları kavurun; rengi dönünce margarini ekleyin eriyince taze soğanı ve etlerin hepsini katın.
Ara ara karıştırarak 5dk sote edin ve salçayı karıştırın.
Suyunu tuzunu ayarlayarak kapağını kapatın, bu şekilde 1,5saat kaynatın.
Pişen ciğerlere(takıma) kıyılmış dereotu serpip servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Ürün'den Kurban Bayramı için basit ve lezzetli bir et yemeği tarifi. Osmanlı ve saray mutfağının yemeklerinden biri olan bu tarifi mutlaka deneyin!

Blender buzla doldurulduktan sonra sırasıyla önce alkollüleri ardından da çilek şurubu, muz, çilek taneleri ve lime ilave edilerek karıştırılır. Uzun bir bardağa konularak servis edilir.

Kars mutfağının vazgeçilmezlerinden biri. Kars ketesini siz de evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz.

Şeker hastaları için fırında balık tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri