Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kuzu Ciğeri Yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Kuzu Ciğeri Yahnisi
Pratik Kuzu Ciğeri Yahnisi Tarifi

Malzemeler

1takım kuzu ciğeri
60gr margarin
3kaşık sıvıyağ
3adet soğan
2demet taze soğan
1kaşık salça
2,5bardak sıcak su
1demet dereotu
tuz

Yemek Tarifi

Takım olarak aldığınız ciğeri yıkayın, gırtlağı kesin ve atın.
Yürek, dalak ve ciğerleri ayırın.
Akciğeri kaynar suda 5dk haşlayıp çıkarın, diğer malzemelerle beraber kuşbaşı doğrayın.
Kuru soğanları yarım ay şeklinde, taze soğanları yarım parmak büyüklüğünde doğrayarak hazır edin.
Ardından bir tencere içinde sıvıyağı kızdırın önce kuru soğanları kavurun; rengi dönünce margarini ekleyin eriyince taze soğanı ve etlerin hepsini katın.
Ara ara karıştırarak 5dk sote edin ve salçayı karıştırın.
Suyunu tuzunu ayarlayarak kapağını kapatın, bu şekilde 1,5saat kaynatın.
Pişen ciğerlere(takıma) kıyılmış dereotu serpip servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İnce doğradığınız patatesleri sıvıyağda kızartıp kenara alın. Bifteği bir parmak kalınlığında doğrayıp kızartın. Yoğurdu ve suyu bir kaba alın.

Vanilyalı pudingi, süt ve vişne suyuyla birlikte ocağa oturtun. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.

Meyveler, portakal kabuğu rendesi ve suyu ile bir tencerede karıştırılır. Üzerine çay dökülür, kapağı kapatılır ve orta ısıda pişirilir.

Binnur Siyako'dan muhteşem bir acem pilavı tarifi. Pilav tutkunları bu lezzeti mutlaka tatmalı...

Patlıcanları alacalı soyup, iri küp şeklinde doğrayın. Acısının çıkması için tuzlu suda yarım saat bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri