Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kuru Fasulyeli Koyun Yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Kuru Fasulyeli Koyun Yahnisi
Pratik Kuru Fasulyeli Koyun Yahnisi Tarifi

Malzemeler

1kg koyun eti 400gr kuru fasulye 400gr arpacık soğanı 2adet domates 50gr margarin 3kaşık sıvıyağ 5bardak sıcak su tuz

Yemek Tarifi

Fasulyeyi akşamdan ıslatıp ertesi gün haşlayın.
Bir tencere içinde yağları kızdırarak yağsız kemikli etleri bütün soğanlarla kavurun.
Et suyunu salıp çeksin domatesi katın.
Tuz ve suyunu ayarlayarak kısık ateşte 1saat kaynatın.
Zamanı dolunca fasulyeyi buraya ekleyin.
Bu şekil 1saat daha kaynatıp ocaktan alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Zeytinyağını küçük boy bir tencereye alın. Kıyılmış soğanı ilave edip, kavurun. Üzerine ince doğranmış domatesleri ekleyin.

Maya ve tozşekeri yarım bardak ılık suda eritin. Kabarıncaya kadar ılık ortamda bekletin.

Tavuk göğsünü suda haşlayıp didikleyin. Ispanak köklerini sirkeli suda bekletip iyice yıkadıktan sonra doğrayın ve tavuk göğsünü haşladığınız suyun içinde haşlayın.

Mayalı Hamuru hazırlayıp üzerini temiz bir bezle örtün. 20-25 dakika sıcak bir ortamda dinlendirin.

Kremayı hazırlamak için, süt, tozşeker, irmik ve margarini bir tencereye alın. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri