Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kuru Erikli Acem Yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Kuru Erikli Acem Yahnisi
Pratik Kuru Erikli Acem Yahnisi Tarifi

Malzemeler

1,5kg gulaşlık dana eti
20adet kuru erik
2kaşık tereyağı
2kaşık sıvıyağ
2adet soğan
2adet domates
2kaşık salça
5diş sarımsak
3bardak su
karabiber
tuz

Yemek Tarifi

Düdüklü tencere içine sırayla dana eti, bütün halde soğan, kabuksuz küp küp doğranmış domates, sarımsak ve erik kurularını yerleştirin.
Tereyağı ve sıvıyağı katın.
Sulandırdığınız salçayı gezdirip kalan suyu da dökün.
Tuzunu baharatını ayarlayıp kapağını kapatın.
Düdük sesini duyana kadar orta ateşte oturdun; sesi duyunca hem düdüğünü kapatın hem de altını kısın.
Kısık ateşte 25dk pişirin ve süre dolunca ocağı kapatıp tencerenin soğumasını bekleyin.
İçindeki buharı boşalttıktan sonra kapağını açın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Köfteleri hazırlamak için, soğanı rendeleyip bir kaba alın. Üzerine kalan malzemeyi ekleyip iyice yoğurun. Harçtan fındıktan biraz büyük parçalar koparıp minik köfteler hazırlayın.

Tereyağı ve şekeri iyice çırpıyoruz. Ardından yumurta, pekmez ve diğer malzemeleri de ilave ediyoruz.

Tavaya 1 çorba kaşığı margarini aktarın. Küçük küçük kestiğiniz soğanı yağda pembeleştirin. Sonra kıymayı ilave edin. Rengi değişene dek kavurun.

Domateslerin tepesini kapak şeklinde kesip içini kaşıkla çıkarın. Servis tabağında düz durması için alt kısımlarından da biraz kesin.

Patlıcanı közleyip, kabuklarını soyun ve incecik kıyın. Limon suyunu ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri