Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kuru Erikli Acem Yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Kuru Erikli Acem Yahnisi
Pratik Kuru Erikli Acem Yahnisi Tarifi

Malzemeler

1,5kg gulaşlık dana eti
20adet kuru erik
2kaşık tereyağı
2kaşık sıvıyağ
2adet soğan
2adet domates
2kaşık salça
5diş sarımsak
3bardak su
karabiber
tuz

Yemek Tarifi

Düdüklü tencere içine sırayla dana eti, bütün halde soğan, kabuksuz küp küp doğranmış domates, sarımsak ve erik kurularını yerleştirin.
Tereyağı ve sıvıyağı katın.
Sulandırdığınız salçayı gezdirip kalan suyu da dökün.
Tuzunu baharatını ayarlayıp kapağını kapatın.
Düdük sesini duyana kadar orta ateşte oturdun; sesi duyunca hem düdüğünü kapatın hem de altını kısın.
Kısık ateşte 25dk pişirin ve süre dolunca ocağı kapatıp tencerenin soğumasını bekleyin.
İçindeki buharı boşalttıktan sonra kapağını açın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ceviz ve şekeri karıştırıp robotta ince çekin. Yufkalardan birini tezgaha yayıp üzerine bıçağın ucu ile minik tereyağı parçaları sürün.

Gaziantep mutfağının vazgeçilmez yemeği. Türk mutfağında da çok özel bir yere sahip olan içli köftenin tadına doyulmuyor.

Bisküvileri ufalayın veya ezin. Tereyağını eritip şekeri ilave edin. Şeker eriyince yağlı karışır bisküvilere ekleyip karıştırın.

Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.

Toz krem şantileri soğuk süt ile sertleşene kadar mikserleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri