Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Koyun Eti Yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Koyun Eti Yahnisi
Pratik Koyun Eti Yahnisi Tarifi

Malzemeler

1kg koyun eti
1tas arpacık soğanı
2kaşık margarin
1kaşık salça
1kaşık un
Tuz, su

Yemek Tarifi

Tencerede yağı kızdırın ve etleri suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Soyduğunuz soğanları bütün olarak atın, onlar da soteleşince salça ve baharatı karıştırın.
Suyunu ve tuzunu ayarlayarak ağır ateşte pişirin.
Kaynayınca unu karıştırın, suyu koyulaşsın.
İyice kaynatarak servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pişirmekten ve yemekten keyif alacağınız bu tarifi Derya Aydın gönderdi...

Bayramda sevdiklerinize ikram edeceğiniz minik tatlıları evde kendiniz yapın...

Közlenmiş biberle yapılabilecek güzel ve lezzetli bir dolma. Ustasının al biber rulosu dediği bu yemeği Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un aşçısı Alaaddin Kızılca anlattı.

Milföy hamurlarının uçlarını kare olacak şekilde birleştirin. Daha sonra unlanmış zeminde merdane yardımı ile incecik açıp kenara alın.

Peyniri dilimleyin ve tuzunun çıkması için ılık suda 10-15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve ezin. İçine ince kıyılmış maydanoz ve nane ile birlikte karabiberi ekleyip, karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri