Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Koyun Eti Yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Koyun Eti Yahnisi
Pratik Koyun Eti Yahnisi Tarifi

Malzemeler

1kg koyun eti
1tas arpacık soğanı
2kaşık margarin
1kaşık salça
1kaşık un
Tuz, su

Yemek Tarifi

Tencerede yağı kızdırın ve etleri suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Soyduğunuz soğanları bütün olarak atın, onlar da soteleşince salça ve baharatı karıştırın.
Suyunu ve tuzunu ayarlayarak ağır ateşte pişirin.
Kaynayınca unu karıştırın, suyu koyulaşsın.
İyice kaynatarak servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuzu budun üzerinde küçük yarıklar açarak sarımsak ve tane karabiberleri, içine gömün.

Bir kaseye yumurtaları kırıp, tuz ve biberini ilave ettikten sonra telle hafifçe çırpın. Bu çırpma sonunda yumurtanın sarısı akı birbirine karışmış olmalı, ancak yumurta akları köpürmemelidir.

Bir kapta 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, haşlanmış bezelye, küçük doğranmış beyaz peynir, bir demet ince kıyılmış taze soğan ve bir tutam dereotunu karıştırın.

Et severler için tadı ve sunumu çok güzel bir tarif. Oldukça da pratik. Artiste Terasse'nin mutfak şefi Sinan Şallı'nın spesiyali...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri