Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Körili Kuzu Yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Körili Kuzu Yahnisi
Pratik Körili Kuzu Yahnisi Tarifi

Malzemeler

6 kişilik
1 kg kemiksiz kuzu eti koldan ve kuşbaşı doğranmış
1 çorba kaşığı tepeleme dolu yağ
1 baş soğan ince kıyılmış
¼ küçük kereviz ince kıyılmış
1 tatlı kaşığı köri
3 çorba kaşığı ketçap yada ½ su bardağı domates suyu yada 1 çay kaşığı salça
1 adet temizlenip ince kıyılmış beyaz elma
tuz
1 çorba kaşığı un
5 su bardağı su
1 kahve fincanı süt

Yemek Tarifi

Bir çay fincanında unun yarısı ile sütü karıştırarak bulamaç yapıp muhafaza edin.
Bir tencerede yağı kızdırıp etleri ilave edin, ortadan hızlı ateşte etler bırakacağı suyu çekene ve pembe bir renk alıncaya kadar kavurup, soğan, kereviz ve elmayı ekleyin.
1-2 dakika kavurup köriyi ve kalan unu ekleyip karıştırın.
Ketçap, tuz ve suyu ilave edip bir kere kaynatıp üzerine toplanan köpükleri kevgirle alın ve atın.
Ağır ağır kaynatıp kontrol ederek gerekirse kaynar su koyup bir saat on beş dakika pişirip yukarıdaki unlu bulamacın içine 3-4 kaşık etin suyundan koyup karıştırın ve etin içine dökün.
Bir kere kaşıkla karıştırıp 15dakika daha pişirin.
Ateşten alın ve servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci 20 dakika sıcak suda bekletip, süzün. Tereyağı ve zeytinyağını karıştırıp, tencerede kızdırın.

Meyveler, portakal kabuğu rendesi ve suyu ile bir tencerede karıştırılır. Üzerine çay dökülür, kapağı kapatılır ve orta ısıda pişirilir.

Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.

Azize Hanım'dan çok pratik ve lezzetli bir ezme tarifi...

Çocuklar için bol vitaminli, vitamin değeri çok yüksek bir çorba tarifi. Serimaris Geredeli'nin tarifini mutlaka deneyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri