Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kolay Yahni Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Kolay Yahni
Pratik Kolay Yahni Tarifi

Malzemeler

400gr koyun eti
3adet soğan
60gr margarin
2kaşık sıvıyağ
5bardak sıcak su
karabiber
tuz

Yemek Tarifi

Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın, eti kemikli iri parçalara bölün.
Yağları bir tencerede eritin; önce soğanları öldürün ardından eti katın.
Et suyunu salıp çeksin, suyunu ilave edin.
Tuzunu biberini ayarlayıp tencerenin kapağını kapatın.
Önce orta ateşte sonra kısık ateşte 2saat kaynatın.
Üzerinde biriken köpüğü ayırırsınınz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

4-5 kuru soğanı yemeklik doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1,5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık ile (fıstıklar pembeleşene kadar) kavurun.

Sarımsakları ezip bir kasede pirinç sirkesiyle karıştırın. Salatalıkları uzunlamasına incecik kesin.

Pazıları yıkadıktan sonra doğruyoruz. Kuru soğanı soyup doğrayıp tavaya biraz sıvıyağ koyup kavuruyoruz.

Mutfaktayız yemek kursunun sahibi Semen Zihnioğlu'ndan çok pratik bir tarif. Hem vitaminli hem de yapması çok keyifli...

Pirinci bir bardak suda kısık ateşte haşlayın. Şekerle sütü birlikte kaynatın. Üzümleri ve pişmiş. pirinci de ekleyip 5-7 dakika daha ateşte bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri