Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kalamar Yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Kalamar Yahnisi
Pratik Kalamar Yahnisi Tarifi

Malzemeler

1kg kalamar
500gr soğan
1 bardak zeytinyağı
½ kahve fincanı sirke
1çorba kaşığı
Şeker
2 bardak su
tuz, karabiber

Yemek Tarifi

Soğanı ince ince doğrayıp yağda kavurun.
Gövdesi ve kolları ince doğranmış olan kalamarlar da soğanla beraber 10dk kavrulur.
Suyunu çekince sirke ve 2bardak suyu ekleyiniz.
Tuzunu da katıp ağır ateşte 2 saat pişiriniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Krustadin için, tozşekerle unu karıştırın. Margarini ekleyin. Yumurta aklarını tek tek yedirerek çırpın.

Un, tozşeker ve sütü çırpıp 20 dakika bekletin. Üzerine yumurtaları, yumurta sarısını ve tuzu ilave edin.

Yağı eritin, soğanı kavurun. Bezelye ve maydanozu ekleyerek kavurmaya devam edin. Pirinci de ilave edin, kavurmaya devam edin.

Derin bir kabın içine unu koyup ortasını havuz gibi açın. Oda sıcaklığındaki yumurtaları, eritilip ılıtılmış yağı, yoğurt ve karbonatı ilave edin.

Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün. Düz durabilmesi için alt kısımlarını biraz kesin. İçlerini bir kaşık yardımı ile çıkarıp acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri