Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İtalyan Usulü Yahni Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
İtalyan Usulü Yahni
Pratik İtalyan Usulü Yahni Tarifi

Malzemeler

500gr yağsız sığır eti
500gr yağsız kuzu eti
2diş sarımsak
1adet soğan
3adet patates
1adet küçük kereviz
3adet sivribiber
1kaşık salça
1kaşık tereyağı
4kaşık sıvıyağ
1bardak kırmızı şarap
maydanoz
kırmızıbiber
karabiber
tuz

Yemek Tarifi

Etleri kuşbaşı doğrayarak yıkayın.
Sebzeleri doğrayarak hazır edin, bir tencere içinde yağları kızdırın soğan ve eti kavurun, salçayı sulandırıp karıştırın.
Diğer sebzeleri de ilave edin, suyunu, tuzunu, baharatını ayarlayıp şarabı da katın ve kaynamaya bırakın.
Patatesleri çabuk pişeceğinden en sona ilave edin, onlar da yumuşayınca ocaktan alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mersin ve Antakya yöresinin vazgeçilmez bir tatlısı. İçi ceviz dolu olan Kerebiç, bu bölgelerde akla gelen ilk tatlıdır...

Zahter baharatı ile lezzetlendirilmiş bir tavuk yemeği tarifi. Mehmet Soykan'ın tarifini evde kolayca yapabilir, farklı lezzetler yaratabilirsiniz...

Öncelikle eti kuşbaşı doğrayın ve tencereye alın. Tereyağıyla birlikte kavurun. Kuşbaşı doğranmış sivri biberi ekleyip, kavurmaya devam edin.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Şebnem İnan'dan çok pratik ve lezzetli bir tarif.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri