Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Hollanda Patates Yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Hollanda Patates Yahnisi
Pratik Hollanda Patates Yahnisi Tarifi

Malzemeler

1 kg patates
1 kg lahana
2 adet sucuk
2 adet elma

Yemek Tarifi

Elmaları küçük küçük küp küp doğrayın.
Patateslerin kabuklarını soyun ve parçalara bölün, lahanayı ince doğrayın.
Her ikisini de ya ayrı tencerelere yada bir tencerede tuzunu kararlayıp 15 dakika 3’er bardak suda haşlayın.
Sonra her ikisininde suyunu süzün, ve suyunu atmadan muhafaza edin.
Patates ve lahana kaynarken sucukları kare şeklinde doğrayın ve normal kızartığınız gibi yağı iyice akıncaya kadar kuru bir şekilde kızartın.
En son patatesi püreleyin, içine önce sucukları ve sucuğun yağını katıp iyice kariştırın.
Ancak sucuğun yağından biraz ayırın.
Eğer patates püresi katı olduysa lahanayı da püreye karıştırdıktan sonra içine süzülen ve muhafaza etmiş olduğunuz suyu karışım içine istediğiniz kadar katın ama dikkat edin çorbaya benzemesin.
Servis yapmadan önce üzerine doğranmış elmaları bölerek artan sucuğun yağını hafifce kızartıp bu karışım üzerini süsleyerek ikram edin.

AFİYET OLSUN !
Hikmet’e teşekkür ederiz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk butlarını 2 su bardağı suda haşlayın. Soğumuş börülce suyunda, yumuşaması için tarhanayı 1 saat bekletin.

Yine kalbe hitap eden, kalp şeklinde olan bir tarif. Polat Renaissance'in usta aşçısının yaratıcı elleriyle sevgili için yapıldı...

Derin bir kabın içine unu koyup ortasını havuz gibi açın. Oda sıcaklığındaki yumurtaları, eritilip ılıtılmış yağı, yoğurt ve karbonatı ilave edin.

Pizza Venti'nin spesiyallerinden lezzetli mi lezzetli bir tarif... İlter Kanat'ın Venti Venti dediği bu pizzaya bayılacaksınız...

Unu derin bir kaseye boşaltın, yumurtaları tek tek karıştırın. Yağı tuzu ekleyin, sütle yavaş yavaş sulandırın.Krep hamurunun pütürsüz olması gerekir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri