Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Hollanda Patates Yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Hollanda Patates Yahnisi
Pratik Hollanda Patates Yahnisi Tarifi

Malzemeler

1 kg patates
1 kg lahana
2 adet sucuk
2 adet elma

Yemek Tarifi

Elmaları küçük küçük küp küp doğrayın.
Patateslerin kabuklarını soyun ve parçalara bölün, lahanayı ince doğrayın.
Her ikisini de ya ayrı tencerelere yada bir tencerede tuzunu kararlayıp 15 dakika 3’er bardak suda haşlayın.
Sonra her ikisininde suyunu süzün, ve suyunu atmadan muhafaza edin.
Patates ve lahana kaynarken sucukları kare şeklinde doğrayın ve normal kızartığınız gibi yağı iyice akıncaya kadar kuru bir şekilde kızartın.
En son patatesi püreleyin, içine önce sucukları ve sucuğun yağını katıp iyice kariştırın.
Ancak sucuğun yağından biraz ayırın.
Eğer patates püresi katı olduysa lahanayı da püreye karıştırdıktan sonra içine süzülen ve muhafaza etmiş olduğunuz suyu karışım içine istediğiniz kadar katın ama dikkat edin çorbaya benzemesin.
Servis yapmadan önce üzerine doğranmış elmaları bölerek artan sucuğun yağını hafifce kızartıp bu karışım üzerini süsleyerek ikram edin.

AFİYET OLSUN !
Hikmet’e teşekkür ederiz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çocukların çok seveceği, oldukça pratik bir tatlı...

Margarini kalın tabanlı bir tencerede eritip, soğan, pırasa ve kerevizi ilave edin.Sebzeleri hafif ateşte pişirin. Tencereye unu ilave edin. Rengi değişmeden, kumlu bir doku oluşuncaya kadar pişirin.

Barbunyayı temizleyip bir tencereye alın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin.

Gaziantep mutfağından nefis bir çorba. Et ağırlıklı yemeklerden oluşan bu mutfakta çorbalarda da etten vazgeçilmiyor.

Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve toz şekeri mikserin yüksek devriyle 4-5 dakika çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri