Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Hollanda Patates Yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Hollanda Patates Yahnisi
Pratik Hollanda Patates Yahnisi Tarifi

Malzemeler

1 kg patates
1 kg lahana
2 adet sucuk
2 adet elma

Yemek Tarifi

Elmaları küçük küçük küp küp doğrayın.
Patateslerin kabuklarını soyun ve parçalara bölün, lahanayı ince doğrayın.
Her ikisini de ya ayrı tencerelere yada bir tencerede tuzunu kararlayıp 15 dakika 3’er bardak suda haşlayın.
Sonra her ikisininde suyunu süzün, ve suyunu atmadan muhafaza edin.
Patates ve lahana kaynarken sucukları kare şeklinde doğrayın ve normal kızartığınız gibi yağı iyice akıncaya kadar kuru bir şekilde kızartın.
En son patatesi püreleyin, içine önce sucukları ve sucuğun yağını katıp iyice kariştırın.
Ancak sucuğun yağından biraz ayırın.
Eğer patates püresi katı olduysa lahanayı da püreye karıştırdıktan sonra içine süzülen ve muhafaza etmiş olduğunuz suyu karışım içine istediğiniz kadar katın ama dikkat edin çorbaya benzemesin.
Servis yapmadan önce üzerine doğranmış elmaları bölerek artan sucuğun yağını hafifce kızartıp bu karışım üzerini süsleyerek ikram edin.

AFİYET OLSUN !
Hikmet’e teşekkür ederiz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuzu butlarından ve boşluğundan alınan etler, özel zırh ile çekilip kıyma haline getirilir. Kırmızıbiber, kuru soğan ve baharatlar ile marine edilir.

Kıymalı harç için kıymayı ve küçük doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Ateşin üzeriden indirmeye yakın tuz ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin.

Köfteleri ızgarada çevirerek kızartın. 2 çorba kasığı Tereyağını tavada eritin, 1 cay kasığı kimyon, kırmızıbiber ve karabiberi ilave edip karıştırın. Pideleri küçük küçük doğrayın. Tavaya alıp karıştırın.

Eti iyice yıkayın. Büyük bir tencereye koyun. 2 su bardağı suyu ve yeterince tuzu ekleyin. Önce harlı ateşte, kaynamaya başladığında kısık ateşte pişirin.

Basit ve pratik bir ciğer yemeği. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Kenan Kaya pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı... Tarabya usulü dana ciğerini mutlaka deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri