Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Dana Eti Yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Dana Eti Yahnisi
Pratik Dana Eti Yahnisi Tarifi

Malzemeler

1kg dana eti
2adet soğan
2diş sarımsak
1kaşık un
tuz

Yemek Tarifi

Eti yıkayıp iri parçalara ayırın ve soğan ile beraber bir tencerede kavurun.
Et suyunu salıp çeksin.
Et suyunu çekince unu serpin rengi dönünce de suyunu ayarlayın.
Sarımsağı katın ve haşlamaya bırakın.
Etler yumuşayınca servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Muhallebi için un, vanilya, şeker, süt ve yumurtayı sos tenceresinde karıştırıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.

Un, tuz, pudra şekeri ve mayayı geniş bir kapta karıştırın. Zeytinyağı ve pesto sosu ekleyin.

Şerbet için bir tencerede tozşeker ve suyu kaynatın. Kaynadıktan 3 dakika sonra limon suyunu ekleyip koyulaşmaya başlayınca tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletin. Uçlarını üst üste getirip birleştirin ve unlu zeminde merdane yardımı ile açın.

Yaş mayayı, yarım çay bardağı tozşeker ve 1 su bardağı ılık süt karışımına ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri