Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ciğer Yahnisi-2 Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Ciğer Yahnisi-2
Pratik Ciğer Yahnisi-2 Tarifi

Malzemeler

1adet kuzu karaciğeri
5demet taze soğan
2adet domates
2kaşık tereyağı
2kaşık sirke
1demet dereotu
tuz
karabiber

Yemek Tarifi

Soğanı ve dereotunu kıyın, karaciğeri de doğrayın; ciğeri 1demet soğanla yağda kavurun.
Domatesi karıştırın, hepsi ölünce kalan soğanı, dereotunu, sirkeyi, baharatı ve yeteri kadar da su katarak pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.

Derin bir kasede yumurta ve 6 kahve fincanı tozşekeri çırpın. Unu ilave edip iyice karıştırın.

Havuç ve patatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Tuzlu kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp püre halinde ezin. 1 tutam tuz, karabiber, muskat ve peyniri ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.

Mercimeği sıcak suda 1-2 saat bekletin. Bulguru ekleyip yumuşayana kadar ağzı kapalı kısık ateşte pişirin (30-40 dakika).

Hamsiyi ayıklayın ve kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzdükten sonra 4 su bardağı suda haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri