Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
But Yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
But Yahnisi
Pratik But Yahnisi Tarifi

Malzemeler

1kg koyun budu
1tas arpacık soğanı
2kaşık margarin
1kaşık salça
1kaşık un
3diş sarımsak
maydanoz
Tuz
karabiber

Yemek Tarifi

Bir tencere içinde etleri yağda kavurun, sarımsakla beraber soyduğunuz soğanları bütün olarak katın, sotelensin.
Baharat ve salçayı karıştırın.
En son suyunu ve tuzunu ayarlayın.
(sıcak su) iyice kaynatın.
Almaya yakın unu karıştırın.
Koyulaşana kadar pişirmeye devam edin ve maydanozla süsleyerek servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Köfteleri hazırlamak için, bulguru bir kaba alıp üzerine sıcak suyu ekleyin. Üzerini kapatıp şişmesini bekleyin.

Üzümü iyice yıkayın ve tencereye alın. Su ilave edip, pişmeye bırakın. Diğer tarafta vişneleri ayıklayın ve yıkayın.

Bulguru yıkayıp süzün. Margarini tencerede eritip bulguru ilave ederek 3-4 dakika kavurun. Sıcak et suyu ve tuz ekleyip bir taşım kaynatın.

Fırını 150 dereceye getirerek ısıtın. Fırın tepsisini alüminyum folyo ile kapladıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağını folyonun üzerine sürün.

Hamsiyi ayıklayın ve kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzdükten sonra 4 su bardağı suda haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri