Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
But Yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
But Yahnisi
Pratik But Yahnisi Tarifi

Malzemeler

1kg koyun budu
1tas arpacık soğanı
2kaşık margarin
1kaşık salça
1kaşık un
3diş sarımsak
maydanoz
Tuz
karabiber

Yemek Tarifi

Bir tencere içinde etleri yağda kavurun, sarımsakla beraber soyduğunuz soğanları bütün olarak katın, sotelensin.
Baharat ve salçayı karıştırın.
En son suyunu ve tuzunu ayarlayın.
(sıcak su) iyice kaynatın.
Almaya yakın unu karıştırın.
Koyulaşana kadar pişirmeye devam edin ve maydanozla süsleyerek servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çekinti mısırın üzerine çıkacak kadar su ve tuz ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin.

Piliç etini yumurta akı, 1 çorba kaşığı mısır nişastası, sirke, sarımsak, zencefil ve zeytinyağı karışımında yarım saat bekletin.

Temizlenmiş işkembeyi bol suda birkaç su yıkayalım. Tencereye alıp üzerine üç parmak çıkacak kadar su ilave edip, yarım limonun suyunu ve doğranmış sarmısakları ekleyerek işkembeyi yumuşayana kadar haşlayalım

Metin Bey'den pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için çiğ köfte tarifi

Akşamdan ıslattığınız börülceyi haşlayıp süzün. Brüksel lahanalarını şeker eklediğiniz suda yumuşayana kadar haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri