Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Biftek Güveçte Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Biftek Güveçte
Pratik Biftek Güveçte Tarifi

Malzemeler

Yarım kilo dana biftek
3 adet büyük boy soğan
10 baş sarımsak
2 adet büyük boy domates
3 adet patlıcan
2 adet patates
4 adet çarliston biber
Varsa 2 adet kabak
Nane, kekik (mümkünse taze olsunlar)
tuz,karabiber,kimyon
pul biber (isteğe göre acı yada tatlı)
1 bardak un ve yeterince suyla hazırlanmış hamur

Yemek Tarifi

Güvecin içine önce soğanları halka halka doğrayıp atıyoruz.
Ardından sarımsakları soyup güvece alıyoruz.
Bifteklerin yarısını da sarımsakların üzerine diziyoruz.

Patlıcanları alacalı soyup halka şeklinde kestikten sonra etlerin üzerine diziyoruz.
Onun üzerine halka halka doğranmış olan patatesi ve kabağı da ekliyoruz.
Etlerin diğer yarısını da kabakların üzerine, şerit halinde doğranan biberleride etlerin üstüne diziyoruz.

En son yine halka halka doğranmış domatesleri güvece diziyoruz.
Ardından bütün baharatları üzerine gezdiriyoruz.
Nnane ve kekiği elimizle bölerek büyük parçalar halinde domatelerin üzerine koyuyoruz.
Baharatları domateslerin üzerine koyuyoruzki domates suyunu salarken bu aromalarıda yemeğe yaysın.

Ardından güvecin kapağını kapatıp hamurla kapağın etrafını çevreliyoruz.
Tek bir boşluk kalmasın, hamur kapağın etrafını sarsın ki güveç aynı zamanda düdüklü görevi görsün.

Suyunu salıp kaynayana kadar yüksek ateşte, ardından kısık ateşte 3 ila 4 saat kadar pişiriyoruz.

PÜF NOKTASI:yemeğe lezzetini veren şeyler;yemeğe hiç su koymadan kendi suyuyla pişirmek, taze nane ve kekik kullanılması, hamurla kapağın sarılması ve kısık ateşte saatlerce pişip danan etinin iyice yumuşamasıdır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Gaziantep mutfağının vazgeçilmez yemeği. Türk mutfağında da çok özel bir yere sahip olan içli köftenin tadına doyulmuyor.

Peyniri dilimleyin ve tuzunun çıkması için ılık suda 10-15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve ezin. İçine ince kıyılmış maydanoz ve nane ile birlikte karabiberi ekleyip, karıştırın.

Yarım kg sütü tencereye boşaltın. İçine 1 adet yumurtanın sarısını, 3 çorba kaşığı tozşeker ve 2 çorba kaşığı un ilave ederek çırpma teli ile muhallebi kıvamına gelene kadar çırparak pişirin.

Bulguru yıkayıp süzün. Margarini tencerede eritip bulguru ilave ederek 3-4 dakika kavurun. Sıcak et suyu ve tuz ekleyip bir taşım kaynatın.

Eskişehir'in vazgeçilmez hamurişlerinden biri. Sabah kahvaltılarına ve çay keyfine keyif katıyor.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri