Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bayram Yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Bayram Yahnisi
Pratik Bayram Yahnisi Tarifi

Malzemeler

1 kilo iri kuşbaşı koyun eti
20 adet arpacık soğanı veya 2 baş iri soğan
3 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 demet dereotu
4 Kişilik

Yemek Tarifi

Kalın dipli bir tencereye üç çorba kaşığı margarinle beraber iri kuşbaşı etleri koyun.
Et suyunu salıverip tekrar çekinceye kadar arada bir karıştırmak suretiyle ortadan daha az hararette pişmeye bırakın.
Et suyunu çekince ayıklanmış 20 adet arpacık soğanı veya çentilmiş iki baş soğanı ete katarak soğanlar pembeleşinceye kadar çevirin.
Pul biberi ve bir bardak sıcak suyu ilave ederek, etler yumuşacık oluncaya kadar, arada yarım bardak su ve ateşten indirmenize 10 dakika kala da tuzunu ilave edip, ateşten çekin.
Servis yaparken üzerine ince kıyılmış dereotu serpebilirsiniz.
Etin yanında kızarmış patates veya haşlanmış patates verebilirsiniz.

AFİYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yeşil mercimeği tencereye alıp, üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin ve haşlayın. Üzerine biber salçası, bulgur ve tuz ekleyin.

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, tuz ve suyu ilave edin. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Toprak ya da bakır fırın kabına önce ince doğranmış sivribiber, küp şeklinde doğranmış domates ve yağı ekleyin

Oktay Usta'nın tarifi

Kek unu ve kakaoyu karıştırın. Şeker ve margarini ilave edip yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri