Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bayram Yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Bayram Yahnisi
Pratik Bayram Yahnisi Tarifi

Malzemeler

1 kilo iri kuşbaşı koyun eti
20 adet arpacık soğanı veya 2 baş iri soğan
3 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 demet dereotu
4 Kişilik

Yemek Tarifi

Kalın dipli bir tencereye üç çorba kaşığı margarinle beraber iri kuşbaşı etleri koyun.
Et suyunu salıverip tekrar çekinceye kadar arada bir karıştırmak suretiyle ortadan daha az hararette pişmeye bırakın.
Et suyunu çekince ayıklanmış 20 adet arpacık soğanı veya çentilmiş iki baş soğanı ete katarak soğanlar pembeleşinceye kadar çevirin.
Pul biberi ve bir bardak sıcak suyu ilave ederek, etler yumuşacık oluncaya kadar, arada yarım bardak su ve ateşten indirmenize 10 dakika kala da tuzunu ilave edip, ateşten çekin.
Servis yaparken üzerine ince kıyılmış dereotu serpebilirsiniz.
Etin yanında kızarmış patates veya haşlanmış patates verebilirsiniz.

AFİYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuru fasulyeyi bir gece öncesinden suda bekletin veya düdüklü tencerede 1 saat kadar pişirin. Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın.

Tavuk etini mutfak robotunda kıyma haline getirin. Sebzeleri rendenin ince tarafı ile rendeleyin.

Margarini eritip soğumaya bırakın. Unu eleyin. Derin bir kabın içinde margarin, zeytinyağı, yoğurt, sirke, maden suyu, kabartma tozu, yumurta ve tuzu karıştırın.

İftar ve sahur sofraları için hafif ve pratik bir yemek tarifi...

Kaynayan 2 su bardağı suya 1 küçük tabak pilici, ufak doğranmış havucu ve çok küçük kesilmiş soğan ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri