Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balık yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Balık yahnisi
Pratik Balık yahnisi Tarifi

Malzemeler

4 adet beyaz etli balık fletosu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet ince doğranmış soğan
2 adet orta boy kabak
100 gr.
doğranmış mantar
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz - Karabiber

Yemek Tarifi

Yağsız tavada balıklar kızartılır.
Soğan, kabaklar ve karabiber marine edilir.
Mantarlar da eklenerek kavrulur.
Küp küp doğranmış domates ve limon suyu ilave edilir.
Tuz eklenerek pişirilir.
İyice sos kıvamına geldiğinde balıklar ilave edilerek 5 dk.
kadar daha pişirilir.

AFIYET OLSUN!
Başak Turgut'a teşekkür ederiz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Oktay Usta'nın tarifi

Ramazan sofraları için değişik bir lezzet.

Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin.

Avokadoları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. İki parçanın kabuklarını soyup püre haline getirin.

Erimiş margarin ile şekeri çırpın. Un ve kabartma tozu ekleyin. Küçük parçalar kopartıp yuvarlak şekiller verin. 290oC’de ısıtılımış fırında pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri