Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balık yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Balık yahnisi
Pratik Balık yahnisi Tarifi

Malzemeler

4 adet beyaz etli balık fletosu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet ince doğranmış soğan
2 adet orta boy kabak
100 gr.
doğranmış mantar
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz - Karabiber

Yemek Tarifi

Yağsız tavada balıklar kızartılır.
Soğan, kabaklar ve karabiber marine edilir.
Mantarlar da eklenerek kavrulur.
Küp küp doğranmış domates ve limon suyu ilave edilir.
Tuz eklenerek pişirilir.
İyice sos kıvamına geldiğinde balıklar ilave edilerek 5 dk.
kadar daha pişirilir.

AFIYET OLSUN!
Başak Turgut'a teşekkür ederiz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayşe Tüter'in tarifi

Nohutları akşamdan ıslatın. Süzüp 10 dakika pişirin ve tekrar süzün. Patlıcanları dilimleyip tuzlayın. Yıkayıp kurulayın. Doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Patlıcan, biber ve domatesleri kızartın.

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğanı piyazlık doğrayın. Kiraz domatesleri dörde, kornişonları ikiye bölün.

Makarnayı bütün olarak tuzlu suda 8-10 dakika haşlayın. Süzdükten sonra kaşar peyniri ve yuvarlak doğranmış sosis ile harmanlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri