Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balık yahnisi Tarifi | Yahniler | Yemek Tarifleri
Balık yahnisi
Pratik Balık yahnisi Tarifi

Malzemeler

4 adet beyaz etli balık fletosu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet ince doğranmış soğan
2 adet orta boy kabak
100 gr.
doğranmış mantar
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz - Karabiber

Yemek Tarifi

Yağsız tavada balıklar kızartılır.
Soğan, kabaklar ve karabiber marine edilir.
Mantarlar da eklenerek kavrulur.
Küp küp doğranmış domates ve limon suyu ilave edilir.
Tuz eklenerek pişirilir.
İyice sos kıvamına geldiğinde balıklar ilave edilerek 5 dk.
kadar daha pişirilir.

AFIYET OLSUN!
Başak Turgut'a teşekkür ederiz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yufka hariç tüm malzemeler karıştırılarak iç malzemesi hazırlanır. Yufkanın biri tezgaha serilir.

Un, ruşeym ve tuzu büyük bir kaseye koyun. Tereyağını ekleyip küçük ekmek kırıntıları haline gelinceye kadar parmak uçlarınızla ufalayın.

Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Margarini tavada eritip soğanları pembeleştirin. Kıymayı ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber ekin.

Ispanakları yıkayıp kıyın. Kırmızıbiberi yıkayıp küçük küpler halinde doğrayın.

Et ve pilavdan vazgeçmeyenler için pratik bir tarif. Evde kolayca yapabilir, şık bir sunum hazırlayabilirsiniz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri