Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Taze Fasülye Turşusu Tarifi | Turşu Yapımı | Yemek Tarifleri
Taze Fasülye Turşusu
Pratik Taze Fasülye Turşusu Tarifi


Taze Fasülye Turşusu

Malzemeler


Taze fasulye, tuz, sarımsak

Yemek Tarifi


Fasulyelerin baş ve uç kısımları bıçakla kesilip, varsa kılçıkları ayıklanır.
Kaynamakta olan suya atılıp 2-3 dakika haşlanır.
Soğuk su içinde soğutulur.
Turşu kabına konulurken sarımsak, limon ve soğan dilimleri ve isteğe göre çeşitli baharat ilave edilir,
Üzerine baskı konduktan sonra %6 tuzlu salamura ile doldurulur.

Diğer işlemler patlıcan turşusundaki gibi yapılır.

Fasulyenin haşlanarak sade turşusu yapıldığı gibi, diğer malzemelerle birlikte, haşlanmadan da turşu yapımında kullanılabilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Brüksel lahanasını iyice yıkayıp, dış kabuklarını temizleyin. Havucu küçükçe doğrayın. Sebzeleri bol suda haşlayın. Süzgeçten geçirin, 1 çorba kaşığı zeytinyağını tencereye alın.

Soğanı jülyen doğrayın ve tereyağında soteleyin. Üzerine jülyen doğranmış etleri ilave edin.

Bu tarifi bırakın çocuğunuz hazırlasın. Ancak bu arada sizin de yardım etmeniz gereken yerler olacaktır.

Çocuğunuzun hem severek hazırlayacağı hem de yiyeceği bir tarif. Sandviç ekmeğini bir tarafı kapalı kalacak şekilde ortadan ikiye siz kesmelisiniz.

Özellikle kebap sofralarının vazgeçilmezi olan ezmeyi nar ekşili de deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri