Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Taze Fasülye Turşusu Tarifi | Turşu Yapımı | Yemek Tarifleri
Taze Fasülye Turşusu
Pratik Taze Fasülye Turşusu Tarifi


Taze Fasülye Turşusu

Malzemeler


Taze fasulye, tuz, sarımsak

Yemek Tarifi


Fasulyelerin baş ve uç kısımları bıçakla kesilip, varsa kılçıkları ayıklanır.
Kaynamakta olan suya atılıp 2-3 dakika haşlanır.
Soğuk su içinde soğutulur.
Turşu kabına konulurken sarımsak, limon ve soğan dilimleri ve isteğe göre çeşitli baharat ilave edilir,
Üzerine baskı konduktan sonra %6 tuzlu salamura ile doldurulur.

Diğer işlemler patlıcan turşusundaki gibi yapılır.

Fasulyenin haşlanarak sade turşusu yapıldığı gibi, diğer malzemelerle birlikte, haşlanmadan da turşu yapımında kullanılabilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Baklaların tepesini kesin. Baklaları iyice yıkayıp suyunun süzülmesi için süzgece alın.

Yumurtaları iyice çırpın. Üzerine kepekli unu ekleyip, tekrar çırpın.

Eti yıkayıp tencereye alın. Üzerine su ve tuz ekleyin. Harlı ateşte kaynayana kadar pişirin.

Kuru fasulyeyi haşlayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Yarım cay bardağı sıvı yağı kızdırın. Soğanları içine atıp, kavurun.

Marinatı hazırlamak için ketçap, Worcestershire sos, soğan, şeker ve limon suyunu bir kapta karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri