Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Patlıcan Turşusu Tarifi | Turşu Yapımı | Yemek Tarifleri
Patlıcan Turşusu
Pratik Patlıcan Turşusu Tarifi


Patlıcan Turşusu

Malzemeler


Patlıcan, yeşil ve kırmızı biber, sarımsak, havuç, domates, maydanoz, lahana, soğan, kereviz veya maydanoz sapı

Yemek Tarifi


Kısa, ince yapılı.
körpe ve çekirdeksiz patlıcanlar kullanılır.
İçleri doldurularak veya dolgusuz olarak turşuları kurulur.
Doldurularak turşusu kurulacak patlıcanların.
sapları kesildikten sonra karınlarından bıçakla yarılır.
Kaynar suya atılarak 2-3 dakika haşlanır.
Haşlama ile yumuşatılan patlıcanlar.
soğuk su için de soğutulur.
Bir sepet içinde sıkıştırılarak veya bir masa üzerine yarılmış kısımları aşağı gelecek şekilde serilip, üzerlerine bir ağırlık konarak, siyah sularının akması için bir gün bekletilir.
Dolgu malzemesi olarak; yeşil ve kırmızı biber, sarımsak, havuç, domates.
maydanoz, lahana ve soğan kullanılır.
Bu malzemeler doğranarak, iyice karıştırılır.
Patlıcanlar bu harç ile doldurularak, kereviz veya maydanoz sapı ya da pamuk ipliği ile sarılarak, dikkatli bir biçimde turşu kabına yerleştirilir.
Dilimlenmiş limon ve biraz toz şekerilave edilir.
Dolgu yapılmayacaksa, bu malzemelerden birkaçı, haşlanmış ve siyah suyu süzülmüş patlıcanlar arasına yerleştirilir.
Patlıcanların üzerine baskı yapacak bir ağırlık konup, %5-6 tuzlu salamura ile doldurulur.
Salamuraya %10 oranında sirke ilave edilebilir.
Diğer turşularda olduğu gibi 18~2O°C’de ekşimeye bırakılır.
Üzerinde maya zarı oluşmasına izin verilmez.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Dolmalık biberlerin üst kısmını kesip içini iyice temizleyin. Soğanları küp biçiminde doğrayın.

Bir tencerede un, nişasta ve diyet sütü pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Tencereyi ocağa alıp karışım kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın.

Temizlenmiş ıspanakları ve soğanları doğrayıp karıştırın. beyaz peyniri ezip ıspanaklara ilave edin. Bu harcı dört eşit parçaya bölün.

Havuçları rendeleyip kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Kaynar suda 5 dakika haşlayıp kevgirle bir tabağa alın ve soğumaya bırakın.

Sıvıyağ haricindeki tüm krep malzemesini geniş bir kaba alıp, iyice çırpın. Oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri