Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Patlıcan Turşusu Tarifi | Turşu Yapımı | Yemek Tarifleri
Patlıcan Turşusu
Pratik Patlıcan Turşusu Tarifi


Patlıcan Turşusu

Malzemeler


Patlıcan, yeşil ve kırmızı biber, sarımsak, havuç, domates, maydanoz, lahana, soğan, kereviz veya maydanoz sapı

Yemek Tarifi


Kısa, ince yapılı.
körpe ve çekirdeksiz patlıcanlar kullanılır.
İçleri doldurularak veya dolgusuz olarak turşuları kurulur.
Doldurularak turşusu kurulacak patlıcanların.
sapları kesildikten sonra karınlarından bıçakla yarılır.
Kaynar suya atılarak 2-3 dakika haşlanır.
Haşlama ile yumuşatılan patlıcanlar.
soğuk su için de soğutulur.
Bir sepet içinde sıkıştırılarak veya bir masa üzerine yarılmış kısımları aşağı gelecek şekilde serilip, üzerlerine bir ağırlık konarak, siyah sularının akması için bir gün bekletilir.
Dolgu malzemesi olarak; yeşil ve kırmızı biber, sarımsak, havuç, domates.
maydanoz, lahana ve soğan kullanılır.
Bu malzemeler doğranarak, iyice karıştırılır.
Patlıcanlar bu harç ile doldurularak, kereviz veya maydanoz sapı ya da pamuk ipliği ile sarılarak, dikkatli bir biçimde turşu kabına yerleştirilir.
Dilimlenmiş limon ve biraz toz şekerilave edilir.
Dolgu yapılmayacaksa, bu malzemelerden birkaçı, haşlanmış ve siyah suyu süzülmüş patlıcanlar arasına yerleştirilir.
Patlıcanların üzerine baskı yapacak bir ağırlık konup, %5-6 tuzlu salamura ile doldurulur.
Salamuraya %10 oranında sirke ilave edilebilir.
Diğer turşularda olduğu gibi 18~2O°C’de ekşimeye bırakılır.
Üzerinde maya zarı oluşmasına izin verilmez.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Önce tavuk etlerini kuşbaşı et formunda doğrayın. Sıvıyağı orta boy bir tencerede kızdırıp tavukları aktarın

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Etten bıktım diyenler ya da vejeteryanlar için değişik bir tarif. Zencefil Restoran'ın sahibi sizler için yaptı...

Patatesleri soyup tuzlu kaynar suda 15 dakika haşlayın. Soğanları soyup ince ince doğrayın. 1 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıp soğanları hafifçe pembeleştirin.

Yemekevi.tv okuyucularınden Elif Kılıç'tan yine çok pratik, lezzetli bir tarif. Peynirli patlıcan kızartmasını mutlaka deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri