Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Lahana Turşusu Tarifi | Turşu Yapımı | Yemek Tarifleri
Lahana Turşusu
Pratik Lahana Turşusu Tarifi


Lahana Turşusu

Malzemeler


Beyaz lahana, sarımsak, sivri biber,maydanoz, defne yaprağı, dilimlenmiş limon ve bir miktar nohut

Yemek Tarifi


Turşuluk olarak küçük, sıkı kelle yapan, beyaz lahanalar kullanılır.
Lahanaların dış yaprakları temizlendikten sonra kelleler en az dörde bölünür veya çok iri olarak doğranır.
Bir kaç yerinden bıçak sokularak delinir.
Turşu kabına yerleştirilmeleri sırasında sarımsak, sivri biber, maydanoz, defne yaprağı, dilimlenmiş limon ve bir miktar nohut ilave edilebilir.
Bunların miktarı, turşuyu yiyecek kişilerin isteğine göre değişir.
Üzerine lahanaları bastıracak bir ağırlık konulduktan sonra, turşu kabı %6 tuzlu salamura ile doldurulur.
Lahanadaki şeker miktarı yeterli olduğundan, şeker ilavesi gerekmez.
Turşunun yenilme olgunluğuna geldiği, tad ve koku daki değişmeyle birlikte, beyaz rengin sarı-beyaza dönmesi, lahana yapraklanının kırılma özelliğini yitirerek, esnekiik kazanmasıyla anlaşılır.
Lahana turşusunun tuz oranı, diğer turşulardakinden az olduğu için, olgunlaştıktan sonra fazla bekletilmeden yenilmelidir.
Lahana turşusu yukarıda anlatılan şekilde yapılırsa da, evlerde şöyle de kurulabilir: Lahana, daha önce sebzesi yenmiş turşuların suyuna konur.
Bu şekilde turşunun erken olgunlaşması sağlandığı gibi, eski turşunun suyu da değerlendirilmiş olur.
Kullanılacak turşu suyunun üzerinde maya zarı olmamalıdır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle şerbet için, tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra soğuması için bir kenara alın.

Kıyma ve sucuk baharatını derin bir kaseye alın. Dövülmüş sarımsaığı ilave edip bütün malzemeyi iyice yoğrun.

Zeytinyağını küçük boy bir tencereye alın. Kıyılmış soğanı ilave edip, kavurun. Üzerine ince doğranmış domatesleri ekleyin.

Kaz etiyle yapılmış pilav yediniz mi hiç? Kars'a giderseniz mutlaka tatmanız gereken bir yemek...

Elmaları soyun ve orta kısımlarını oyarak çıkarın. Tencereye alıp, üzerine su ve şekeri koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri