Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kırmızı Biber Turşusu Tarifi | Turşu Yapımı | Yemek Tarifleri
Kırmızı Biber Turşusu
Pratik Kırmızı Biber Turşusu Tarifi


Kırmızı Biber Turşusu (6 Kişilik)

Malzemeler


2 Kg Kırmızı Biber
2 Baş Sarmısak
2 Demet Maydanoz
1 Su Bardağı Sirke
1 Çay Bardağı Limon Suyu
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Yeterince Turşu Tuzu

Yemek Tarifi


Kırmızı biberleri bol suda yıkayarak kurulayalım.
Fırın tepsisine dizelim.
Fırında kabukları soyulup, yumuşayana dek fırında tutalım.
Biberleri boyuna iki eşit parçaya bölüp, çekirdek yataklarını çıkaralım.
Biberleri iri iri keselim.
Sarmısakların kabuklarını soyalım.
Ve küçük küçük doğrayalım.
Maydanozları ince ince keselim.

Hepsini harmanlayarak kavanoza dolduralım.
Ayrı bir tabağa sirkeyi, limon suyunu ve turşu tuzunu karıştıralım.
Tuz eriyene kadar bir kaşık yardımıyle karıştıralım.
Sıvı yağı da ilave ederek kavanozun içine dökelim.
Kavanozun ağzını kapatalım.

Not: Turşuyu kışa kadar saklayacaksanız, buzdolabında muhafaza edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. İçine, oda sıcaklığındaki tereyağını ilave edip karıştırın.

Et ve pilavdan vazgeçmeyenler için pratik bir tarif. Evde kolayca yapabilir, şık bir sunum hazırlayabilirsiniz.

Fırın 200 derecede ısıtılır. İki düzine küçük kek kalıbı ya da kek kalıpları yağlanır. Bir kaseye unlar, karbonat, tuz ve kuru meyveler konur.

Bol vitaminli ve çocukların çok seveceği bir içecek. Farklı meyvelerle sabah kahvaltıları için hazırlayabilirsiniz.

Bulguru yıkayıp süzün. Tereyağını bir tencerede eritip bulguru 1-2 dakika kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri