Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kırmızı Biber Turşusu Tarifi | Turşu Yapımı | Yemek Tarifleri
Kırmızı Biber Turşusu
Pratik Kırmızı Biber Turşusu Tarifi


Kırmızı Biber Turşusu (6 Kişilik)

Malzemeler


2 Kg Kırmızı Biber
2 Baş Sarmısak
2 Demet Maydanoz
1 Su Bardağı Sirke
1 Çay Bardağı Limon Suyu
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Yeterince Turşu Tuzu

Yemek Tarifi


Kırmızı biberleri bol suda yıkayarak kurulayalım.
Fırın tepsisine dizelim.
Fırında kabukları soyulup, yumuşayana dek fırında tutalım.
Biberleri boyuna iki eşit parçaya bölüp, çekirdek yataklarını çıkaralım.
Biberleri iri iri keselim.
Sarmısakların kabuklarını soyalım.
Ve küçük küçük doğrayalım.
Maydanozları ince ince keselim.

Hepsini harmanlayarak kavanoza dolduralım.
Ayrı bir tabağa sirkeyi, limon suyunu ve turşu tuzunu karıştıralım.
Tuz eriyene kadar bir kaşık yardımıyle karıştıralım.
Sıvı yağı da ilave ederek kavanozun içine dökelim.
Kavanozun ağzını kapatalım.

Not: Turşuyu kışa kadar saklayacaksanız, buzdolabında muhafaza edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Zeytinyağı ve 2 çay bardağı suyu bir kapta karıştırın. Bu karışımı ayrı ayrı serdiğiniz yufkalara sürün.

Ot ve sebze zengini Batı Ege mutfağından pratik, lezzetli, hafif bir yemek...

Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soyup kıyın. Mısır yağını tercerede ısıtıp soğanı kavurun.

Çiğdem Güler'in tavuk etiyle yapılan patlıcan kebabı ile mutfağınızda harikalar yaratın...

Kaynar tuzlu suda makarnayı 10 dakika haşlayıp süzün. Sıvı yağı tencerede kızdırın. Makarnayı soteleyin. Sütü kaynatın. Ekmek içini sütle ıslatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri