Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kırmızı Biber Turşusu Tarifi | Turşu Yapımı | Yemek Tarifleri
Kırmızı Biber Turşusu
Pratik Kırmızı Biber Turşusu Tarifi


Kırmızı Biber Turşusu (6 Kişilik)

Malzemeler


2 Kg Kırmızı Biber
2 Baş Sarmısak
2 Demet Maydanoz
1 Su Bardağı Sirke
1 Çay Bardağı Limon Suyu
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Yeterince Turşu Tuzu

Yemek Tarifi


Kırmızı biberleri bol suda yıkayarak kurulayalım.
Fırın tepsisine dizelim.
Fırında kabukları soyulup, yumuşayana dek fırında tutalım.
Biberleri boyuna iki eşit parçaya bölüp, çekirdek yataklarını çıkaralım.
Biberleri iri iri keselim.
Sarmısakların kabuklarını soyalım.
Ve küçük küçük doğrayalım.
Maydanozları ince ince keselim.

Hepsini harmanlayarak kavanoza dolduralım.
Ayrı bir tabağa sirkeyi, limon suyunu ve turşu tuzunu karıştıralım.
Tuz eriyene kadar bir kaşık yardımıyle karıştıralım.
Sıvı yağı da ilave ederek kavanozun içine dökelim.
Kavanozun ağzını kapatalım.

Not: Turşuyu kışa kadar saklayacaksanız, buzdolabında muhafaza edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kurabiye hamurunu hazırlamak için, yumurta akı hariç tüm malzemeyi bir kaba alın. Elinizle kum gibi olana dek karıştırın.

Krem şantiyi, 1 çorba kaşığı kakao ve 2 çay bardağı sütle çırpın. Yumurta, irice dövülmüş bisküvi, ceviz ve yarım su bardağı tozşekeri ekleyin.

Yumurtaların ak ve sarılarını ayırın. Akları bir tutam tuzla birlikte mikserle kar haline gelene dek çırpın.

Önce bir tencereye 1 çorba kaşığı margarini koyup, eritin. Yağ kızınca soğanı ilave dip, sık sık karıştırarak, birkaç dakika, soğanlar pembeleşmeye yüz tutuncaya kadar pişirin.

Ramazan sofralarınızı lezzetlendirecek enfes bir salata tarifi. Farklı salatalar denemek isteyenler bu tarifi kaçırmayın...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri