Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kırmızı Biber Turşusu Tarifi | Turşu Yapımı | Yemek Tarifleri
Kırmızı Biber Turşusu
Pratik Kırmızı Biber Turşusu Tarifi


Kırmızı Biber Turşusu (6 Kişilik)

Malzemeler


2 Kg Kırmızı Biber
2 Baş Sarmısak
2 Demet Maydanoz
1 Su Bardağı Sirke
1 Çay Bardağı Limon Suyu
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Yeterince Turşu Tuzu

Yemek Tarifi


Kırmızı biberleri bol suda yıkayarak kurulayalım.
Fırın tepsisine dizelim.
Fırında kabukları soyulup, yumuşayana dek fırında tutalım.
Biberleri boyuna iki eşit parçaya bölüp, çekirdek yataklarını çıkaralım.
Biberleri iri iri keselim.
Sarmısakların kabuklarını soyalım.
Ve küçük küçük doğrayalım.
Maydanozları ince ince keselim.

Hepsini harmanlayarak kavanoza dolduralım.
Ayrı bir tabağa sirkeyi, limon suyunu ve turşu tuzunu karıştıralım.
Tuz eriyene kadar bir kaşık yardımıyle karıştıralım.
Sıvı yağı da ilave ederek kavanozun içine dökelim.
Kavanozun ağzını kapatalım.

Not: Turşuyu kışa kadar saklayacaksanız, buzdolabında muhafaza edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, yoğurt, tozşeker, sıvıyağ, sirke, kabartma tozu ve bir tutam tuzu yoğurup, orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.

Uzakdoğu soslarıyla lezzetlendirilmiş yemeklerden hoşlananlar için farklı bir tavuk yemeği tarifi. Zor gibi görünebilir ama tadına doyamayacaksınız...

Süt ve tozşekeri bir tencereye alıp kaynatın. İçine irmiği ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın.

Tavuk etini mutfak robotunda kıyma haline getirin. Sebzeleri rendenin ince tarafı ile rendeleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri