Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kelek Turşusu Tarifi | Turşu Yapımı | Yemek Tarifleri
Kelek Turşusu
Pratik Kelek Turşusu Tarifi


Kelek Turşusu

Malzemeler


Kelek, sarımsak, sivri biber, maydanoz, dilimlenmiş limon ve bir miktar toz şeker

Yemek Tarifi


Küçük boy kelekleri ortadan ikiye bölüp, iyice yıkayın.
Kaşıkla çekirdeklerini temizleyin.
İnce tuzla bolca tuzlayıp ağızları aşağı gelecek şekilde 4-5 saat bekletin.
Sonra tuzun fazlasını yıkayın.

Kelekleri turşu kabına yerleştirirken aralarına sarımsak, sivri biber, maydanoz, dilimlenmiş limon ve bir miktar toz şeker ilave edin.
Keleklerin üzerini tamamen örtecek şekilde, %10 tuzlu salamura koyun.
İsterseniz, salamuraya %10 oranında sirke karıştırın.
18~20°C~de ekşimeye bırakın ve üzerinde beyaz maya zarı oluşursa, temizleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pazı yapraklarını yıkayın. Hafif tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğuduktan sonra ekmek tahtasında ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın.

Geniş bir salata kabının içersine göbek salatayı doğrayıp ananas, dana jambon, tavuk jambon ve mısır ilave edin. Üzerini lahana, domates, havuç, salatalık, roka ile süsleyin.

İftar sofraları için çok lettezli bir yemek tarifi

Kış aylarının vazgeçilmez içeceği olan salep'i hazırlamak çok basit.

Ayıklanan fasulyeler 1 küp kesmeşeker ile birlikte kaynayan suya atılır ve haşlanır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri