Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kelek Turşusu Tarifi | Turşu Yapımı | Yemek Tarifleri
Kelek Turşusu
Pratik Kelek Turşusu Tarifi


Kelek Turşusu

Malzemeler


Kelek, sarımsak, sivri biber, maydanoz, dilimlenmiş limon ve bir miktar toz şeker

Yemek Tarifi


Küçük boy kelekleri ortadan ikiye bölüp, iyice yıkayın.
Kaşıkla çekirdeklerini temizleyin.
İnce tuzla bolca tuzlayıp ağızları aşağı gelecek şekilde 4-5 saat bekletin.
Sonra tuzun fazlasını yıkayın.

Kelekleri turşu kabına yerleştirirken aralarına sarımsak, sivri biber, maydanoz, dilimlenmiş limon ve bir miktar toz şeker ilave edin.
Keleklerin üzerini tamamen örtecek şekilde, %10 tuzlu salamura koyun.
İsterseniz, salamuraya %10 oranında sirke karıştırın.
18~20°C~de ekşimeye bırakın ve üzerinde beyaz maya zarı oluşursa, temizleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ahmet Hocaoğlu'ndan Mardin yöresine aiz tavuk dolması tarifi...

Ramazan bayramı için çok lezzetli bir çorba tarifi. Türk mutfağının önemli çorbalarından biri olan düğün çorbasını mutlaka deneyin.

3 adet patlıcanı küp şeklinde doğrayın. Tuzla ovup yıkayın. Kurulayıp kızgın yağda kızartın.

Kaynayan 2 su bardağı suya 1 küçük tabak pilici, ufak doğranmış havucu ve çok küçük kesilmiş soğan ekleyin.

İç malzemeleri için öncelikle patatesleri bol miktarda su dolu bir tencereye koyup haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri