Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kelek Turşusu Tarifi | Turşu Yapımı | Yemek Tarifleri
Kelek Turşusu
Pratik Kelek Turşusu Tarifi


Kelek Turşusu

Malzemeler


Kelek, sarımsak, sivri biber, maydanoz, dilimlenmiş limon ve bir miktar toz şeker

Yemek Tarifi


Küçük boy kelekleri ortadan ikiye bölüp, iyice yıkayın.
Kaşıkla çekirdeklerini temizleyin.
İnce tuzla bolca tuzlayıp ağızları aşağı gelecek şekilde 4-5 saat bekletin.
Sonra tuzun fazlasını yıkayın.

Kelekleri turşu kabına yerleştirirken aralarına sarımsak, sivri biber, maydanoz, dilimlenmiş limon ve bir miktar toz şeker ilave edin.
Keleklerin üzerini tamamen örtecek şekilde, %10 tuzlu salamura koyun.
İsterseniz, salamuraya %10 oranında sirke karıştırın.
18~20°C~de ekşimeye bırakın ve üzerinde beyaz maya zarı oluşursa, temizleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir kapta un, tuz ve suyda hamuru yoğurun. Üzerine temiz bir bez örterek 15-20 dakika kadar dinlendirin.

Osman Salkım'dan pratik bir ahtapot yemeği tarifi

Kabak, havuç, patates ve soğan rendelenir, maydanoz ve dereotu incecik kıyılır.

Crowne Plaza Hotel'in genç aşçısı Tolga Türkoğlu'nun yaptığı salata Fransız mutfağına özel, vejetaryenler tarafından çok beğenilen bir başlangıç...

Yaş mayayı küçük bir kaba alın. Üzerine 1 su bardağı ılık su ve tozşeker ekleyin. Bir kaşıkla ezerek eritin ve 10 dakika kadar kabarmasını bekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri