Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Hıyar Turşusu Tarifi | Turşu Yapımı | Yemek Tarifleri
Hıyar Turşusu
Pratik Hıyar Turşusu Tarifi


Hıyar Turşusu

Malzemeler


Kornişon, sarımsak, maydanoz, sivri biber, dereotu, defne yaprağı, dilimlenmiş limon

Yemek Tarifi


Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki hıyarları kullanın.
En uygun çeşit “kornişon”dur.
İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v.
b.
kirleri yıkayın.
Hıyarları turşu kabına doldururken, tad ve koku vermek amacıyla aralarına sarımsak, maydanoz, sivri biber, dereotu, defne yaprağı, dilimlenmiş limon veya bunlardan birkaçını koyabilirsiniz.
Üzerine bir miktar toz şeker ve biraz kuru nohut ekleyin.
Sebzelerin üzerini örtecek şekilde %10-12 tuzlu salamura ilave edin.
Burada ve bundan sonra sözü edilecek bütün turşularda, dikkat edilecek konu, sebzelerin salamura dışına çıkmamasıdır.
Bu nedenle cam veya porselen bir tabak, temiz yıkanmış bir taş veya içi su doldurulup ağzı sıkıca bağlanmış plastik torba v.
b.
bir ağırlığı en üste koyarak, sebzelerin suyun içerisine batmasını sağlayın.
Eğer istenirse, turşuya, salamuranın 0/010’u oranında sirke ilave edebilirsiniz.
Bundan sonra turşuyu, ekşimesi için 18~20°C sıcaklıkta 4-6 hafta bekletin.
Hıyar turşusunun yenilecek olgunluğa geldiği şöyle anlaşılır: Hıyarların rengi sarıya döner; ortadan ikiye bölündüğünde etinin rengi dıştan içe doğru aynı ve saydam görünüştedir.
Ayrıca tat, koku ve ekşillkteki değişme ile de anlaşılabilir.
Turşu olgunlaştıktan sonra, daha serin bir yerde muhafaza edin.
Turşunun üzerinde beyaz, kalın bir zar halinde maya tabakası oluşursa, bunu temizleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mercimek ve suyu bir tencereye koyup kapağı yarı kapalı olarak pişmeye bırakın. Mercimek yumuşayınca ocaktan alıp üzerine bulguru ekleyin.

Sıvıyağ, yoğurt, tozşeker ve yumurtayı iyice çırpın. Unu ilave edip, karıştırın.

Peynir dışındaki tüm malzemeyi karıştırıp hamur yapın. Beyaz peynirin yarısını rendeleyip, hamura yedirin.

Karaciğer, ciğer ve yüreğin zarını soyup, sinirlerini temizleyin. Bir tencereye alıp, üzerine çıkacak kadar su ekleyin ve haşlayın.

Vişnelerin saplarını çıkarıp yıkayın, çekirdeklerini ayıklayın. (Ya da dondurulmuş vişne kullanabilirsiniz). Diğer tarafta derin ve geniş bir tencereye tereyağını koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri