Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Turşu Yapımı ve Tarifleri
Biber Turşusu Biber Turşusu
Pratik Biber Turşusu Tarifi

Biber Turşusu Malzemeler Biber, tuz, sarımsak Yemek Tarifi Turşu için ince, uzun şekilli. acı veya tatlı biberler kullanılır. Turşu olduktan sonra istenilen ...


Domates Turşusu Domates Turşusu
Pratik Domates Turşusu Tarifi

Domates Turşusu Malzemeler Domates, tuz, sarımsak Yemek Tarifi Normal iriliğe ulaşmış, yeşil rengi sarı-beyaza dönmüş veya hafif kızarmış, halk arasında “çak...


Hıyar Turşusu Hıyar Turşusu
Pratik Hıyar Turşusu Tarifi

Hıyar Turşusu Malzemeler Kornişon, sarımsak, maydanoz, sivri biber, dereotu, defne yaprağı, dilimlenmiş limon Yemek Tarifi Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kal...


Kelek Turşusu Kelek Turşusu
Pratik Kelek Turşusu Tarifi

Kelek Turşusu Malzemeler Kelek, sarımsak, sivri biber, maydanoz, dilimlenmiş limon ve bir miktar toz şeker Yemek Tarifi Küçük boy kelekleri ortadan ikiye bölüp, iy...


Kırmızı Biber Turşusu Kırmızı Biber Turşusu
Pratik Kırmızı Biber Turşusu Tarifi

Kırmızı Biber Turşusu (6 Kişilik) Malzemeler 2 Kg Kırmızı Biber 2 Baş Sarmısak 2 Demet Maydanoz 1 Su Bardağı Sirke 1 Çay Bardağı Limon Suyu 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ Yeterince Tu...


Lahana Turşusu Lahana Turşusu
Pratik Lahana Turşusu Tarifi

Lahana Turşusu Malzemeler Beyaz lahana, sarımsak, sivri biber,maydanoz, defne yaprağı, dilimlenmiş limon ve bir miktar nohut Yemek Tarifi Turşuluk olarak küçük, sı...


Patlıcan Turşusu Patlıcan Turşusu
Pratik Patlıcan Turşusu Tarifi

Patlıcan Turşusu Malzemeler Patlıcan, yeşil ve kırmızı biber, sarımsak, havuç, domates, maydanoz, lahana, soğan, kereviz veya maydanoz sapı Yemek Tarifi Kısa, ince...


Taze Fasülye Turşusu Taze Fasülye Turşusu
Pratik Taze Fasülye Turşusu Tarifi

Taze Fasülye Turşusu Malzemeler Taze fasulye, tuz, sarımsak Yemek Tarifi Fasulyelerin baş ve uç kısımları bıçakla kesilip, varsa kılçıkları ayıklanır. Kaynamakta ...


Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci yarım saat kadar tuzlu sıcak suda bekletin. Sonrasında iyice yıkayıp, suyunu süzdürün.

Zeytinyağını tavaya alın. Piyazlık doğranmış soğanı ilave edip soteleyin. Havuç ve küp doğranmış kırmızı biberi ekleyip karıştırın.

Kavunların üst kısmını kesin. Bir kaşık yardımı ile çekirdeklerini temizleyin.

Bamyaları yıkayın. Tepelerini külah gibi keserek, çıkarın. Bamyaları sirkeli suda 5 dakika kaynatıp, delikli kepçe ile tencereden alın.

Derin bir kabın içine unu koyup ortasını havuz gibi açın. Oda sıcaklığındaki yumurtaları, eritilip ılıtılmış yağı, yoğurt ve karbonatı ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri