Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Turşu Yapımı ve Tarifleri
Biber Turşusu Biber Turşusu
Pratik Biber Turşusu Tarifi

Biber Turşusu Malzemeler Biber, tuz, sarımsak Yemek Tarifi Turşu için ince, uzun şekilli. acı veya tatlı biberler kullanılır. Turşu olduktan sonra istenilen ...


Domates Turşusu Domates Turşusu
Pratik Domates Turşusu Tarifi

Domates Turşusu Malzemeler Domates, tuz, sarımsak Yemek Tarifi Normal iriliğe ulaşmış, yeşil rengi sarı-beyaza dönmüş veya hafif kızarmış, halk arasında “çak...


Hıyar Turşusu Hıyar Turşusu
Pratik Hıyar Turşusu Tarifi

Hıyar Turşusu Malzemeler Kornişon, sarımsak, maydanoz, sivri biber, dereotu, defne yaprağı, dilimlenmiş limon Yemek Tarifi Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kal...


Kelek Turşusu Kelek Turşusu
Pratik Kelek Turşusu Tarifi

Kelek Turşusu Malzemeler Kelek, sarımsak, sivri biber, maydanoz, dilimlenmiş limon ve bir miktar toz şeker Yemek Tarifi Küçük boy kelekleri ortadan ikiye bölüp, iy...


Kırmızı Biber Turşusu Kırmızı Biber Turşusu
Pratik Kırmızı Biber Turşusu Tarifi

Kırmızı Biber Turşusu (6 Kişilik) Malzemeler 2 Kg Kırmızı Biber 2 Baş Sarmısak 2 Demet Maydanoz 1 Su Bardağı Sirke 1 Çay Bardağı Limon Suyu 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ Yeterince Tu...


Lahana Turşusu Lahana Turşusu
Pratik Lahana Turşusu Tarifi

Lahana Turşusu Malzemeler Beyaz lahana, sarımsak, sivri biber,maydanoz, defne yaprağı, dilimlenmiş limon ve bir miktar nohut Yemek Tarifi Turşuluk olarak küçük, sı...


Patlıcan Turşusu Patlıcan Turşusu
Pratik Patlıcan Turşusu Tarifi

Patlıcan Turşusu Malzemeler Patlıcan, yeşil ve kırmızı biber, sarımsak, havuç, domates, maydanoz, lahana, soğan, kereviz veya maydanoz sapı Yemek Tarifi Kısa, ince...


Taze Fasülye Turşusu Taze Fasülye Turşusu
Pratik Taze Fasülye Turşusu Tarifi

Taze Fasülye Turşusu Malzemeler Taze fasulye, tuz, sarımsak Yemek Tarifi Fasulyelerin baş ve uç kısımları bıçakla kesilip, varsa kılçıkları ayıklanır. Kaynamakta ...


Son Aranan Yemek Tarifleri

Temizlenmiş işkembeyi bol suda birkaç su yıkayalım. Tencereye alıp üzerine üç parmak çıkacak kadar su ilave edip, yarım limonun suyunu ve doğranmış sarmısakları ekleyerek işkembeyi yumuşayana kadar haşlayalım

Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etini harlı ateşte kavurun.

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için 1 su bardağı su ve bir buçuk su bardağı tozşekeri kaynatın.

Yılbaşı sofraları için muhteşem bir tarif. Unutulmaz bir davet vermek istiyorsanız Rejans'ın şefi Server Mersin'in portakallı ördek tarifini mutlaka deneyin!

Türk mutfağının ve bayramların vazgeçilmez yemeklerinden biri olan keşkeki yaparak sevdiklerinize lezzetli sofralar hazırlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri