Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tavuklu Papaz Yahnisi Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Tavuklu Papaz Yahnisi
Pratik Tavuklu Papaz Yahnisi Tarifi


Tavuklu Papaz Yahnisi (4 Kişilik)

Malzemeler


1 kg tavuk (kemikli ya da kemiksiz)
4 adet küçük soğan
7 diş sarımsak
2 çorba kasığı salça
Yarım cay kasığı köri
1 çay kasığı karabiber
2 tatlı kaşığı nane
1 çorba kasığı üzüm sirkesi
2 adet küçük boy patates
Yeteri kadar su ve tuz

Yemek Tarifi


Tencereye tavuk etlerini alın.
Üzerine irice doğranmış soğan ve sarmısakları koyun.
2 çorba kasığı salca, yarım cay kasığı köri, karabiber, sirke, yağ ve tuz ilave edip, tencereyi orta ısılı bir ateşe oturtun.
Tavuklar kendi bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.

İyice yumuşadıklarında 2 kahve fincanı su ilave edip, kaynamaya bırakın.
İrice doğradığınız patatesleri de tencereye alın.
Gerekirse su ilavesi yaparak patatesleri pişirin.
Tencereyi ocaktan alınca, üzerine nane serpip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kebaplarıyla meşhur Antep'in kazan kebabı da tadılması gereken yemeklerden biri...

Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçılarından Alaaddin Kızılca lezzetli çorbalarımızdan biri olan yuvarlamanın tarifini sizlerle paylaştı...

Kars mutfağının vazgeçilmezlerinden biri. Kars ketesini siz de evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz.

Kuşbaşı hindi etini yıkayıp yapışmaz yüzeyli tavada kavurun. Etlerin pişmesine yakın tuz, karabiber ve pulbiber ilave edip karıştırın.

Patatesleri haşlayıp, soyun. Bir adet şişe üç adet patates parçası, üç adet hindi parçası ve 3 adet soğan parçası sığıyor.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri