Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tavuklu Papaz Yahnisi Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Tavuklu Papaz Yahnisi
Pratik Tavuklu Papaz Yahnisi Tarifi


Tavuklu Papaz Yahnisi (4 Kişilik)

Malzemeler


1 kg tavuk (kemikli ya da kemiksiz)
4 adet küçük soğan
7 diş sarımsak
2 çorba kasığı salça
Yarım cay kasığı köri
1 çay kasığı karabiber
2 tatlı kaşığı nane
1 çorba kasığı üzüm sirkesi
2 adet küçük boy patates
Yeteri kadar su ve tuz

Yemek Tarifi


Tencereye tavuk etlerini alın.
Üzerine irice doğranmış soğan ve sarmısakları koyun.
2 çorba kasığı salca, yarım cay kasığı köri, karabiber, sirke, yağ ve tuz ilave edip, tencereyi orta ısılı bir ateşe oturtun.
Tavuklar kendi bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.

İyice yumuşadıklarında 2 kahve fincanı su ilave edip, kaynamaya bırakın.
İrice doğradığınız patatesleri de tencereye alın.
Gerekirse su ilavesi yaparak patatesleri pişirin.
Tencereyi ocaktan alınca, üzerine nane serpip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu derin bir kaba boşaltıp, ortasını havuz gibi açın. Yumurta, biraz su ve 1 çay kaşığı tuz ilave edin.

Bu tarifle evde kolayca lokum hazırlayabilirsiniz. Bayramda misafirlerinize tatlı bir hoşgeldin demek için güzel bir tarif...

Soğanı rendeleyip kıymaya ekleyelim. Bir süre suda bekletip ıslattığımız ekmek içini de ufalayarak kıymaya ilave edelim.

Azzur Restaurant şefi Orhan Demirok'tan sunumuyla da çok dikkat çekici bir salata. Sevgiliye özel yemek yapmak isteyenler mutlaka denemeli...

Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Margarini tavada eritip soğanları pembeleştirin. Kıymayı ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber ekin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri