Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tavuk Sote Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Tavuk Sote
Pratik Tavuk Sote Tarifi


Tavuk Sote (4 Kişilik)

Malzemeler


275 gr kemiksiz tavuk eti, ufak parçalara bölünmüş
2 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı su
1/4 çay kaşığı zencefil
2 çay kaşığı mısır unu.

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
3 taze soğan, doğranmış
1 küçük yeşil biber, küp halinde kesilmiş
100 gr mantar, doğranmış 1/2 küçük veya 1/4 büyük karnabahar, küçük çiçeklere ayrılmış
4 yemek kaşığı su veya tavuk suyu, kaynar halde
2 domates, dilimlenmiş

Yemek Tarifi


Bir kasede soya sosunu, suyu zencefili ve mısır ununu karıştırın.
Tavuk parçalarını içine batırıp bu sosla iyice kaplanmalarını sağlayın.

Bir tavada 1 yemek kaşığı yağı orta ateşte iyice kızdırın.
Tavukları kızgın yağda sık sık karıştırarak bir dakika sote edin.
Bir tabağa aktarıp fırında sıcak tutun.

Kalan yağı orta ateşte tekrar kızdırın.
Taze soğanı, yeşil biberi mantarları ve karnabaharı ekleyip l dakika, yine sık sık karıştırarak sote edin.
Suyu veya tavuk suyunu sıcak olarak ekleyip 2-3 dak.
pişirin.

Tavukları tekrar tavaya koyun.
Tuz katıp, domatesleri ekleyin ve l dakika orta ateşte ısıtıp servis yapın.

AŞÇININ ÖNERİSİ: Bu tür kızartmanın amacı, sebze ve etleri diri bırakmaktır.
Bu yüzden pişirme işlemi az miktarda çok kızgın yağda yapılmalıdır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kerevizleri soyup ortadan ikiye kesin ve içlerini oyup çıkartın. Kararmasını önlemek için limonlu suda bekletin.

Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyup kıyın. Sivribiber, arnavutbiberi ve soğanı temizleyip kıyın.

Akşamdan ıslattığınız barbunyayı haşlayıp süzün. Diğer taraftan patatesleri soyup, yatay olarak kullanacak şekilde üst kısmını kesin

Havuçları temizleyip rendeleyerek tencereye koyun. Üzerine 3 su bardağı sütü ilave edin. Kısık ateste sütü çekene kadar pişirin. İçine şeker, margarin ve pekmezi ilave edin.

Tüm malzemeyi derin bir kabın içinde iyice karıştırın. Oluşan çikolatadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Arzu ederseniz üzerine kakao serperek servise sunabilirsiniz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri