Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tavuk Sote Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Tavuk Sote
Pratik Tavuk Sote Tarifi


Tavuk Sote (4 Kişilik)

Malzemeler


275 gr kemiksiz tavuk eti, ufak parçalara bölünmüş
2 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı su
1/4 çay kaşığı zencefil
2 çay kaşığı mısır unu.

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
3 taze soğan, doğranmış
1 küçük yeşil biber, küp halinde kesilmiş
100 gr mantar, doğranmış 1/2 küçük veya 1/4 büyük karnabahar, küçük çiçeklere ayrılmış
4 yemek kaşığı su veya tavuk suyu, kaynar halde
2 domates, dilimlenmiş

Yemek Tarifi


Bir kasede soya sosunu, suyu zencefili ve mısır ununu karıştırın.
Tavuk parçalarını içine batırıp bu sosla iyice kaplanmalarını sağlayın.

Bir tavada 1 yemek kaşığı yağı orta ateşte iyice kızdırın.
Tavukları kızgın yağda sık sık karıştırarak bir dakika sote edin.
Bir tabağa aktarıp fırında sıcak tutun.

Kalan yağı orta ateşte tekrar kızdırın.
Taze soğanı, yeşil biberi mantarları ve karnabaharı ekleyip l dakika, yine sık sık karıştırarak sote edin.
Suyu veya tavuk suyunu sıcak olarak ekleyip 2-3 dak.
pişirin.

Tavukları tekrar tavaya koyun.
Tuz katıp, domatesleri ekleyin ve l dakika orta ateşte ısıtıp servis yapın.

AŞÇININ ÖNERİSİ: Bu tür kızartmanın amacı, sebze ve etleri diri bırakmaktır.
Bu yüzden pişirme işlemi az miktarda çok kızgın yağda yapılmalıdır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Arpacık soğanı temizleyip kenara alın. Enginarları temizledikten sonra 6 parçaya ayırıp limonlu suya koyun.

Mandalinaları yıkayın ve kabuklarını çıkarıp ince ince kıyın ya da robottan geçirin. Derin bir kaba aldığınız mandalina kabuklarını 1 su bardağı şekerle 5 dakika ovun.

Küçük üzümler bırakılıp büyükleri ikiye bölünür. Greyfurtların kabukları soyulup dilimlenir.

Kırmızı lahanayı ince kıyıp tuzla ovun. Suyunu sıkın ve blenderden geçirin.

Nurdan Çakır Tezgin'den muhteşem bir ekmek tarifi.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri