Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tavuk Haşlama Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Tavuk Haşlama
Pratik Tavuk Haşlama Tarifi


Tavuk Haşlama (4 Kişilik)

Malzemeler


2 Adet Havuç
2 Adet Orta Boy Patates
2 Adet Soğan
Yarım Kilo Tavuğun Beyaz Eti
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Tereyağı

Yemek Tarifi


Tavuğun beyaz etini, derisinden ayırın.
Bir hafta buzlukta bekletin.

Havucun, soğanın ve patatesin kabuklarını soyarak, iri iri doğrayın.
Çözüldükten sonra iri parçalar halinde kestiğiniz tavuk etlerini ilk önce kızgın yağda soteleyin.

Başka bir tencereye aldığınız yağ ile birlikte havuç ve soğanı kavurun.
Üzerine yeterince su ilave ederek kaynatın.
Soğan ve havuç kaynadıktan ve biraz pişmeye başladıktan sonra tavuk ve patatesleri ilave edin.

Ayrı bir kap içinde yumurta sarısını ve unu karıştırın.

Malzemeler

in pişmesine yakın bu karışımı tencereye ekleyin.
Bir süre kaynattıktan sonra sıcak sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Bir tencerede erittiğiniz tereyağında unu kavurun.

Tavuk veya et suyunu tencereye alın. Yıkanmış pirinci ilave edip kaynamaya bırakın.

Kabak, havuç, patates ve soğan rendelenir, maydanoz ve dereotu incecik kıyılır.

Patatesleri kabuklarıyla haşlayın. Kabuklarını soyup rendeleyin. Mayonez, tuz ve limon suyunu patatese ekleyip karıştırın.

Yumurta ve tozşekeri derin bir kasede iyice çırpın. Sıvıyağ ilave edip hafif çırpın. İçine rendelenmiş havuç, dövülmüş ceviz içi, ince doğranmış incir, limon ve portakal kabuğu rendesini ilave edip, karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri