Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tavuk Etli Güveçte Türlü Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Tavuk Etli Güveçte Türlü
Pratik Tavuk Etli Güveçte Türlü Tarifi


Tavuk Etli Güveçte Türlü (8 Kişilik)

Malzemeler


400 gr Tavuk Eti
3 Patlıcan
2 Diş Sarımsak
2 Soğan
5 Domates
3 Kabak
3 Dolmalık Biber
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
250 gr Bamya
500 gr Taze Fasulye
2 Çarliston Biber
4 Yemek Kaşığı Tereyağı
Yarım Su Bardağı Sirke
7 Su Bardağı Sıcak Su
Tuz

Yemek Tarifi


Patlıcanları alacalı soyup dörde bölüin.
Tuzlu suda 20 dakika bekletip acısını çıkarın.
Soğan, çarliston biber ve sarımsakları ince ince dilimieyin.
3 domatesin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkararak ince doğrayın.

Bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritip soğan ve sarımsağı soteleyin.
Sırası ile domates ve biberi ekleyip kavurun.

Fasulyelerin kenarlarını keserek ayıklayın ve ince ince kesin.
Kabakları soyup uzunlamasına birkaç parçaya kesin.
Domatesin bir tanesinin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın.
Dolmalık biberlerin saplarını ve çekirdeklerini ayıklayıp büyük parçalara bölün.
Bamyaların baş kısmını alın, sirkeye batırıp oyun.

Bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritip fasulyeleri orta ateşte çevirin.
Kabakları ekleyip fasulyeyle beraber pişirin.
Domatesleri de ilave edip pişirin.
Bamya ve biberlerin birazını ayırıp kalanını tencereye ekleyin.
Tencereye 7 su bardağı sıcak su ekleyip orta ateşte kapağı kapalı olarak sebzeler pişinceye kadar pişirin.

Tavuk etlerini ızgarada pişirin.
Patlıcanları kızgın yağda altın sarısı rengini alıncaya kadar kızartıp bir kaba alın.

Isıtılmış büyükçe bir güvece önce tavuk etlerini yerleştirin.
Uzerine pişirdiğiniz sebzeleri kaynar suyu ile beraber dökün.
Kızarmış patlıcanları, ayırdığınız bamya ve biberi ilave edin.
domatesi dilimleyip üzerine dizin.
Onceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlanmış fırında kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Uluslararası şefler yarışmasında iki altın madalya kazanan Esat Özata'dan çok özel bir tarif. Farklı bir mutfak denemek isteyenler mutlaka denemeli...

Kıymayı bir gün önceden bir kere çektirin. Kıymaya karbonat karıştırarak yoğurun. Bir gün bekletin.

Patates hamuru için, patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Daha sonra bir kaseye aktarıp çatalla ezin. Üzerine un, su, zeytinyağı ve tuz ekleyin. Elinizle yoğurup yumuşak bir hamur elde edin.

Dedeman İstanbul Otel'in usta aşçısı Adnan Öztürk'ten bol vitaminli bir tarif.

Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'den besin değeri yüksek bir yemek. Çocuklarınız bu tada bayılacak...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri