Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tavuk Etli Güveçte Türlü Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Tavuk Etli Güveçte Türlü
Pratik Tavuk Etli Güveçte Türlü Tarifi


Tavuk Etli Güveçte Türlü (8 Kişilik)

Malzemeler


400 gr Tavuk Eti
3 Patlıcan
2 Diş Sarımsak
2 Soğan
5 Domates
3 Kabak
3 Dolmalık Biber
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
250 gr Bamya
500 gr Taze Fasulye
2 Çarliston Biber
4 Yemek Kaşığı Tereyağı
Yarım Su Bardağı Sirke
7 Su Bardağı Sıcak Su
Tuz

Yemek Tarifi


Patlıcanları alacalı soyup dörde bölüin.
Tuzlu suda 20 dakika bekletip acısını çıkarın.
Soğan, çarliston biber ve sarımsakları ince ince dilimieyin.
3 domatesin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkararak ince doğrayın.

Bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritip soğan ve sarımsağı soteleyin.
Sırası ile domates ve biberi ekleyip kavurun.

Fasulyelerin kenarlarını keserek ayıklayın ve ince ince kesin.
Kabakları soyup uzunlamasına birkaç parçaya kesin.
Domatesin bir tanesinin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın.
Dolmalık biberlerin saplarını ve çekirdeklerini ayıklayıp büyük parçalara bölün.
Bamyaların baş kısmını alın, sirkeye batırıp oyun.

Bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritip fasulyeleri orta ateşte çevirin.
Kabakları ekleyip fasulyeyle beraber pişirin.
Domatesleri de ilave edip pişirin.
Bamya ve biberlerin birazını ayırıp kalanını tencereye ekleyin.
Tencereye 7 su bardağı sıcak su ekleyip orta ateşte kapağı kapalı olarak sebzeler pişinceye kadar pişirin.

Tavuk etlerini ızgarada pişirin.
Patlıcanları kızgın yağda altın sarısı rengini alıncaya kadar kızartıp bir kaba alın.

Isıtılmış büyükçe bir güvece önce tavuk etlerini yerleştirin.
Uzerine pişirdiğiniz sebzeleri kaynar suyu ile beraber dökün.
Kızarmış patlıcanları, ayırdığınız bamya ve biberi ilave edin.
domatesi dilimleyip üzerine dizin.
Onceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlanmış fırında kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Süt, şeker ve pirinç ununu bir tencereye aktarın. Çırpma teli ile ağır ateşte sürekli karıştırarak pişirin.

Fırın kabının içine, iyice yıkadığınız maydanozun tamamını, sapları ile birlikte yayın.

Yemekevi.tv'de Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden pazı ve lahana sarması. Potal Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Mustafa Özkan'ın tarifini mutlaka deneyin.

Derin bir kaba süt, yoğurt, sıvıyağ, yumurta, tuz, kabartma tozu ve aldığı kadar unu koyun. Ele yapışmayan bir hamur elde edip, 30 dakika dinlendirin.

Öncelikle eti 1 su bardağı su ile haşlayın. Suyunu iyice çekince 1 çay bardağı sıvıyağ ile tencereye alıp kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri