Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tavuk But Sarması Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Tavuk But Sarması
Pratik Tavuk But Sarması Tarifi


Tavuk But Sarması (4 Kişilik)

Malzemeler


4 adet tavuk budu
1 çorba kasığı hardal
3 adet mantar,
1 adet havuç
4 dilim kasar peyniri
1 cay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su

Yemek Tarifi


Tavuk butlarının kemiklerini ayırın.
Butları bıçakla, ya da satırla ezerek inceltin.
İçlerine hardalı sürün.
Mantarları ortadan ikiye bölün.
Havucu dilimleyin.
Tavukların içine koyun.
Kasar peynirlerini de üzerlerine kapatın.

Rulo biçiminde sarın.
Açılmaması için kürdanla tutturun.
Zeytinyağını tavada kızdırın.
Tavukları içine atıp, çevirerek kızartın.
Daha sonra tencereye alın.
tavukları kızarttığınız yağı tencereye dökün.
Suyu ekleyin.
Kısık ateşte pişirin.

Tavuklar suyunu çekince tencereyi ocaktan alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Van yöresine ait ıspanak sulusu özellikle kış aylarında sofralardan eksik edilmemesi gereken bir çorba. hem vitaminli hem pratik...

Hamsilerin kılçıklarını ayıklayıp, bol su ile yıkayın ve suyunu süzün.

Vişneli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Orta büyüklükte cam bir kabı su ile ıslatın ve içine jöleden bir kepçe dökün.

Havucu temizleyip küp küp doğrayın. Pırasayı temizleyip halka halka dilimleyin. Lahana yapraklarını incecik şeritler halinde doğrayın.

Tavuk veya et suyunu tencereye alın. Yıkanmış pirinci ilave edip kaynamaya bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri