Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tavuk But Sarması Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Tavuk But Sarması
Pratik Tavuk But Sarması Tarifi


Tavuk But Sarması (4 Kişilik)

Malzemeler


4 adet tavuk budu
1 çorba kasığı hardal
3 adet mantar,
1 adet havuç
4 dilim kasar peyniri
1 cay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su

Yemek Tarifi


Tavuk butlarının kemiklerini ayırın.
Butları bıçakla, ya da satırla ezerek inceltin.
İçlerine hardalı sürün.
Mantarları ortadan ikiye bölün.
Havucu dilimleyin.
Tavukların içine koyun.
Kasar peynirlerini de üzerlerine kapatın.

Rulo biçiminde sarın.
Açılmaması için kürdanla tutturun.
Zeytinyağını tavada kızdırın.
Tavukları içine atıp, çevirerek kızartın.
Daha sonra tencereye alın.
tavukları kızarttığınız yağı tencereye dökün.
Suyu ekleyin.
Kısık ateşte pişirin.

Tavuklar suyunu çekince tencereyi ocaktan alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, su, zeytinyağı, tereyağı, maya, şeker ve tuzu bir kapta karıştırıp iyice yoğurun.

13 yaşındaki Merve Gül Başaran'dan kolay bir pasta tarifi

Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın, 8 küçük tartölet kalıbını yağlayın. Bisküvileri ufalayın. Yumurtaların akları ile sarılarını ayırın.

Fındıkları bir tavaya alıp 1-2 dakika kavurun. Çikolatayı benmari usulü eritip ılınmaya bırakın.

Nohudu akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri