Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tavuk But Sarması Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Tavuk But Sarması
Pratik Tavuk But Sarması Tarifi


Tavuk But Sarması (4 Kişilik)

Malzemeler


4 adet tavuk budu
1 çorba kasığı hardal
3 adet mantar,
1 adet havuç
4 dilim kasar peyniri
1 cay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su

Yemek Tarifi


Tavuk butlarının kemiklerini ayırın.
Butları bıçakla, ya da satırla ezerek inceltin.
İçlerine hardalı sürün.
Mantarları ortadan ikiye bölün.
Havucu dilimleyin.
Tavukların içine koyun.
Kasar peynirlerini de üzerlerine kapatın.

Rulo biçiminde sarın.
Açılmaması için kürdanla tutturun.
Zeytinyağını tavada kızdırın.
Tavukları içine atıp, çevirerek kızartın.
Daha sonra tencereye alın.
tavukları kızarttığınız yağı tencereye dökün.
Suyu ekleyin.
Kısık ateşte pişirin.

Tavuklar suyunu çekince tencereyi ocaktan alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yaş mayayı, yarım çay bardağı tozşeker ve 1 su bardağı ılık süt karışımına ekleyin.

Ekmeği bir gün bekletin. Üzerinden yuvarlak bir kapak açıp, içini çıkartın. Çıkan içi elinizle ufalayın ve kenara alın.

Sinir ve yağları alınmış eti kuşbaşı doğrayın ve satırla kıyın. Eti tencereye alıp az su ilave ederek haşlayın.

Etsiz çiğköftenin lezzet sırrı bu tarifte. Nursen Doğan'ın mutfak robotuyla hazırladığı bu tarifi oldukça pratik.

Tencereye süt, pirinç unu, buğday nişastası, un ve tereyağını koyun. Kısık ateşte ağır ağır karıştırıp muhallebi kıvamı alana dek pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri