Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tavuk But Sarması Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Tavuk But Sarması
Pratik Tavuk But Sarması Tarifi


Tavuk But Sarması (4 Kişilik)

Malzemeler


4 adet tavuk budu
1 çorba kasığı hardal
3 adet mantar,
1 adet havuç
4 dilim kasar peyniri
1 cay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su

Yemek Tarifi


Tavuk butlarının kemiklerini ayırın.
Butları bıçakla, ya da satırla ezerek inceltin.
İçlerine hardalı sürün.
Mantarları ortadan ikiye bölün.
Havucu dilimleyin.
Tavukların içine koyun.
Kasar peynirlerini de üzerlerine kapatın.

Rulo biçiminde sarın.
Açılmaması için kürdanla tutturun.
Zeytinyağını tavada kızdırın.
Tavukları içine atıp, çevirerek kızartın.
Daha sonra tencereye alın.
tavukları kızarttığınız yağı tencereye dökün.
Suyu ekleyin.
Kısık ateşte pişirin.

Tavuklar suyunu çekince tencereyi ocaktan alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir kapta yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. Ardından süt, sıvıyağ, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırarak katın.

Kuru patlıcanları ve biberleri sıcak suda bekletin. Süzgece alıp suyunu süzün. Pirinci yıkayıp süzün.

fasulyeyi kaynar suda haşlayın. Ayrı bir tencerede piyazlık doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin.

Akdeniz yeşillikleriyle yapılan ve çok pratik bir tarif olan ızgara somon balığı salatasını İstanbul'un gözde mekanlarından Home Store Cafe'nin mutfak şefi Ali Kılıç anlattı...

Bütün malzemeler shaker’da soğutulur. Grenodine’li şeker gerdanı ile kokteyl bardağının kenarları süslenerek servis edilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri