Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tavuk But Sarması Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Tavuk But Sarması
Pratik Tavuk But Sarması Tarifi


Tavuk But Sarması (4 Kişilik)

Malzemeler


4 adet tavuk budu
1 çorba kasığı hardal
3 adet mantar,
1 adet havuç
4 dilim kasar peyniri
1 cay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su

Yemek Tarifi


Tavuk butlarının kemiklerini ayırın.
Butları bıçakla, ya da satırla ezerek inceltin.
İçlerine hardalı sürün.
Mantarları ortadan ikiye bölün.
Havucu dilimleyin.
Tavukların içine koyun.
Kasar peynirlerini de üzerlerine kapatın.

Rulo biçiminde sarın.
Açılmaması için kürdanla tutturun.
Zeytinyağını tavada kızdırın.
Tavukları içine atıp, çevirerek kızartın.
Daha sonra tencereye alın.
tavukları kızarttığınız yağı tencereye dökün.
Suyu ekleyin.
Kısık ateşte pişirin.

Tavuklar suyunu çekince tencereyi ocaktan alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Acıbademleri elinizde küçük parçalar halinde kırıp bir kaba aktarın. Üzerine süt ilave edip 15 dakika kadar bekletin.

Taze soğan, ve maydanozu incecik kıyın. Et, taze soğan, maydanoz, zeytinyağı, tuz ve baharatları yağlı kağıda koyun.

Çocukları mutlu edecek bir tatlı tarifi..

13 yaşındaki Merve Gül Başaran'dan pratik ve lezzetli bir tarif...

Yaş maya, ılık su, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. 2 adet yumurtayı daha sonra da unu ilave edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri