Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tatlı Ekşili Tavuk Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Tatlı Ekşili Tavuk
Pratik Tatlı Ekşili Tavuk Tarifi


Tatlı Ekşili Tavuk (4 kişilik) (Çin Mutfağı)

Malzemeler


500 gr.
tavuk
1 adet havuç
1 adet soğan
2 adet dolmalık biber
Sıvı yağ, Tuz
Hamuru için:
10 çorba kaşığı patates nişastası
10 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
1 çay bardağı su
Tatlı ekşili sos için:
4 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı sirke
4 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı salça
3 adet domates

Yemek Tarifi


Hamuru için, patates nişasta; un, kabartma tozu, yumurta ve suyu pürüzsüz bir hale gelince kadar karıştırıp, boza kıvamında bir hamur elde edin.
(Kıvamı koyu olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz.
)
Sosu için, şeker, sirke, limon, salça ve rendelenmiş domatesi kızgın ateşte 5 dakika kavurun
Kuşbaşı doğranmış tavuk parçalarını hamura bulayıp kızdırılmış sıvı yağda kızartın.

Tavaya 1, 5 çorba kaşığı sıvı yağ koyup kızdırın.
İnce doğranmış havuç ve soğan ile küçük doğranmış dolma biberi ilave edin.

Hızlı ateşte 3 dakika sote edin.
Hazırladığınız tatlı ekşili sosu ekleyin.
1 çorba kaşığı patates nişastası ekleyip 1 dakika kavurun.

Kızarttığınız tavuk parçalarını ilave edin.
1 dakika karıştırarak pişirin.
Sıcak olarak servis yapın

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kremayı kısık ateşte ocağa koyun. Isınınca çikolatayı kırıp, içine atın. Krema kaynamadan ocaktan alın.

Binnur Siyako'dan pratik, lezzetli ve bol vitaminli bir çorba tarifi...

Un, tereyağı, zeytinyağı, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.

Haluj, bir çerkez yemeği. Bu yemek hemen hemen tüm Çerkez topluluklarında farklı adlarla da olsa (mantaz, psıhalve, vb.) pişiriliyor.

Brüksellahanasını yıkayıp buharda pişirin. Erittiğiniz tereyağında lahanaları soteleyerek, iri çekilmiş bademleri ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri