Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tarçınlı Tavuk Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Tarçınlı Tavuk
Pratik Tarçınlı Tavuk Tarifi


Tarçınlı Tavuk (4 Kişilik)

Malzemeler


1 adet tavuk veya 4 parça tavuk eti
1 adet soğan
Yarım çay kaşığı karabiber, tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tarçın

Yemek Tarifi


Bir tencereye, yarısına kadar su koyup içine tavuğu yerleştirin, 1 ad soğanı bütün olarak içine koyun.
Üzerine tuzu ve karabiberi serpin 10-15 dakika haşlayın.
Tavuğu haşladıktan sonra tencerenin içinde alıp suyunu süzdürün.

Küçük bir kapta zeytinyağı, tarçın ve toz karabiberi karıştırın.
Bu karışımı haşlanmış tavuğun her tarafına sürün Tavuğu yağlanmış tepsiye koyun pembeleşinceye kadar fırında pişirin.

Fırından çıkardığınız tavuğu üzerine parça parça tereyağını koyup servis tabağına alın.
İsteğe göre pilavla birlikte servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Vejetaryenler için pizza tarifi

Binnur Siyako'dan enfes bir salata. Farklı tarif denemek isteyenler için hem pratik hem lezzetli...

Öncelikle mantının iç malzemesini hazırlayın. Bunun için kıymaya tuz, karabiber, rendelenmiş soğanı ekleyip, karıştırın.

Kaynamış tuzlu suda pirinci pişirin. Süzüp zeytinyağı ekleyin. Fırını 180 dereceye ayarlayın.

Fırını 160 derecede ısıtın. Malzemeleri derin bir kabın içine alın. İyice karıştırın, sonrasında yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri