Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tarçınlı Tavuk Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Tarçınlı Tavuk
Pratik Tarçınlı Tavuk Tarifi


Tarçınlı Tavuk (4 Kişilik)

Malzemeler


1 adet tavuk veya 4 parça tavuk eti
1 adet soğan
Yarım çay kaşığı karabiber, tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tarçın

Yemek Tarifi


Bir tencereye, yarısına kadar su koyup içine tavuğu yerleştirin, 1 ad soğanı bütün olarak içine koyun.
Üzerine tuzu ve karabiberi serpin 10-15 dakika haşlayın.
Tavuğu haşladıktan sonra tencerenin içinde alıp suyunu süzdürün.

Küçük bir kapta zeytinyağı, tarçın ve toz karabiberi karıştırın.
Bu karışımı haşlanmış tavuğun her tarafına sürün Tavuğu yağlanmış tepsiye koyun pembeleşinceye kadar fırında pişirin.

Fırından çıkardığınız tavuğu üzerine parça parça tereyağını koyup servis tabağına alın.
İsteğe göre pilavla birlikte servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Brüksellahanasını yıkayıp buharda pişirin. Erittiğiniz tereyağında lahanaları soteleyerek, iri çekilmiş bademleri ekleyin.

Kuru kayısıları portakal suyu ile birlikte bir tencereye alın ve yumuşayana kadar kaynatın. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra 10-15 dakika soğutun.

Soğanı, yarım demet maydanozu, domatesi ve sivribiberi doğrayıp bir kapta birleştirin.

Ayşe Tüter'in tarifi

Haluj, bir çerkez yemeği. Bu yemek hemen hemen tüm Çerkez topluluklarında farklı adlarla da olsa (mantaz, psıhalve, vb.) pişiriliyor.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri