Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Susamlı Piliç Şiş Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Susamlı Piliç Şiş
Pratik Susamlı Piliç Şiş Tarifi


Susamlı Piliç Şiş (5 Kişilik)

Malzemeler


750 gr kemiksiz tavuk göğsü
2 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı süzme bal
1 çay kaşığı zencefil (isteğe bağlı)
2 çorba kaşığı mısırözü yağı
2 çorba kaşığı susam
Marinat İçin:
5 Patlıcan
3 Çorba Kaşığı tuz (suda bekletmek için)
1 su bardağı zeytinyağı

Yemek Tarifi


Ön Hazırlık
Bir kabın içinde soya sosu, bal, zencefil ve mısırözü yağını karıştırın.
Kuşbaşı tavuk etlerini içine ilave edin.
Arasır karıştırarak 2 saat bir kenarda bekletin.
Bu sürenin sonunda tavuk etlerinin üzerine susamı serpiştirip tekrar karıştırın.

Tavuk etlerini marinatta 2 saat bekletip, üzerlerine susamı serptikten sonra, karıştırın.

Izgaranızı yakın.
Tavuk parçalarını şişlere geçirin.
Bir kez çevirerek yaklaşık 15 dakika ızgarada pişirin.

Şişleri önceden ısıtılmış bir servis tabağına aktararak sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İstanbullu Rum kadınların misafirlerine sunmak için yaptığı kaşık tatlılarının içinde özel beceri gerektiren bir tatlıdır kaymaklı beyaz çevirme tatlısı…

Mayayı sütle eritin. Üzerine sıvıyağ, tozşeker, tuz ve alabildiği kadar un ilave edin. İyice yoğurun. Oda sıcaklığında yarım saat bekletin.

Etleri tuzlayıp biberleyin ve zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Pırasayı parmak uzunluğunda kesin.

Pırasaları temizleyip beyaz kısımlarını kıyın. Yıkayıp süzdükten sonra tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Hamuru hazırlamak için, pudraşekeri ve tereyağını geniş bir kaba alıp elinizle 1-2 dakika karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri