Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Susamlı Piliç Şiş Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Susamlı Piliç Şiş
Pratik Susamlı Piliç Şiş Tarifi


Susamlı Piliç Şiş (5 Kişilik)

Malzemeler


750 gr kemiksiz tavuk göğsü
2 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı süzme bal
1 çay kaşığı zencefil (isteğe bağlı)
2 çorba kaşığı mısırözü yağı
2 çorba kaşığı susam
Marinat İçin:
5 Patlıcan
3 Çorba Kaşığı tuz (suda bekletmek için)
1 su bardağı zeytinyağı

Yemek Tarifi


Ön Hazırlık
Bir kabın içinde soya sosu, bal, zencefil ve mısırözü yağını karıştırın.
Kuşbaşı tavuk etlerini içine ilave edin.
Arasır karıştırarak 2 saat bir kenarda bekletin.
Bu sürenin sonunda tavuk etlerinin üzerine susamı serpiştirip tekrar karıştırın.

Tavuk etlerini marinatta 2 saat bekletip, üzerlerine susamı serptikten sonra, karıştırın.

Izgaranızı yakın.
Tavuk parçalarını şişlere geçirin.
Bir kez çevirerek yaklaşık 15 dakika ızgarada pişirin.

Şişleri önceden ısıtılmış bir servis tabağına aktararak sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ispanakları yıkayıp kıyın. Kırmızıbiberi yıkayıp küçük küpler halinde doğrayın.

Bisküvileri ufalayın. Tereyağını ekleyip bisküviyle iyice karıştırın. 23 cm çapındaki kelepçeli bir kalıbın tabanına tereyağlı bisküviyi yayın.

Fırın kabına yağlı kağıt yayın. Elma ve armutları dilimleyip soyun ve çekirdeklerini çıkartıp fırın kabına dizin.

Öncelikle eti kuşbaşı doğrayın ve tencereye alın. Tereyağıyla birlikte kavurun. Kuşbaşı doğranmış sivri biberi ekleyip, kavurmaya devam edin.

Öncelikle muhallebiyi hazırlayın. Bunun için suyu bir tencereye alın. Üzerine un, yumurta ve tozşeker ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri