Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sebzeli ve Soyalı Piliç Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Sebzeli ve Soyalı Piliç
Pratik Sebzeli ve Soyalı Piliç Tarifi


Sebzeli ve Soyalı Piliç (4 kişilik)

Malzemeler


500 gr kemiksiz tavuk göğsü
4 çorba kaşığı margarin
2 taze soğan
100 gr mantar
2 adet sivribiber
100 gr taze fasulye
2 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı süzme bal
beyazbiber

Yemek Tarifi


Margarini bir tavada eritin.
Taze soğanı, sivribiberi, mantarı ve taze fasulyeyi katıp, 3-4 dakika daha fasulyeler hafif diri kalacak biçimde pişirin.
Soya sosunu katıp, harlı ateşte 3-4 dakika sık sık karıştırarak sote edin.

Tavuk etini, beyazbiberi ve balı ilave edip, 3-4 dakika daha, yine sık sık karıştırarak pişirin.

Sebzeli ve soyalı pilici önceden ısıtılmış tabaklara aktarın.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı ve sarımsağı robottan geçirip incecik doğranmasını sağlayın.

Bira mayasını ılık sütte eritin. Maya eridikten sonra 1 su bardağı unu üzerine ilave edin. Katı bir hamur yapın. Üzerini bir peçeteyle örtüp ılık bir yerde yarım saat bekletin.

Lebeni, Elazığ mutfağının vazgeçilmez bir çorbası. Yeni ve yöresel çorba denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel'in genç aşçısı Cihan Şahin, Lebeni'nin nasıl yapılacağını anlattı...

Büyük boy 500 gram mantarı, tuzlu ve limonlu suda haşlayın. Saplarını çıkarın.

Yaz aylarında yapılabilecek hafif ve çok lezzetli bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Süleyman Engin sizler için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri