Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sebzeli Tavuk Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Sebzeli Tavuk
Pratik Sebzeli Tavuk Tarifi


Sebzeli Tavuk (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Çay Bardağı Beyaz Şarap
1 Yemek Kaşığı Kekik
4 Adet Tavuk Butu (850 gr)
2 Adet Havuç
2 Adet İnce Pırasa
1 Adet Kereviz
2 Adet Soğan
Tuz, Karabiber
2 Yemek Kaşığı Margarin
2 Yemek Kaşığı Silme Un
1 Su Bardağı Tavuk Suyu
2 Yemek Kaşığı Süt Kreması

Yemek Tarifi


Şarap ve kekiği karıştırın.

Butları eklem yerlerinden ikiye ayırın, şaraplı karışımı üzerlerine dökün, bir gece buzdolabında bekletin.

Sebze ve soğanları ayıklayın, küçük küçük doğrayın.

Butları terbiyeden çıkarın, kağıt havlu ile kurulayın, üzerine tuz ve karabiber ekin.

Kızgın yağda butların her iki taraflarını kızartıp tavadan çıkartın.

Sebze ve soğanları tavadaki yağda pembeleştirin, tuz ve karabiberi ilave edin.
Üzerlerine unu serpip biraz daha kavurun.

Tavukları terbiye ettiğiniz sosu, et suyunu ve kremayı karıştırıp bir taşım kaynatın.
Tuz, karabiber katın.

Butları sosa katıp ağzı açık olarak 280 C ısıttığınız fırının alttan
2.
rafında 25 dakika pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, zeytinyağı, kekik, tuz ve suyu çukur bir kaba alıp karıştırın.

Yarım kg baklayı ayıklayıp, kararmaması için tuzlu ve limonlu suda dinlendirin. 5-6 dal taze sarımsağı doğrayın.

Kabuğunu soyduğunuz patates ve havuçları küp küp doğrayın. İnce kıyılmış soğan ve dövülmüş sarımsakla birlikte tencereye alın.

Yıkanmış ayıklanmış enginarları tuzlu limonlu suda yumuşayana kadar haşlayın.

Tereyağı, pudraşeker, yumurta, elenmiş un, çekilmiş badem, rendelenmiş limon kabuğu ve suyu büyük bir kapta karıştırıp pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri