Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Saray Usulü Piliç Sarma Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Saray Usulü Piliç Sarma
Pratik Saray Usulü Piliç Sarma Tarifi


Saray Usulü Piliç Sarma (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Piliç
100 gr Kuru Kayısı
30 gr Badem
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Pilicin kemiklerini ayıklayıp etlerini iyice döverek yassı hale getirin.
Kayısıları zar şeklinde doğrayın.
Dövülmüş pilici yayıp içerisine kayısıları ve bademleri doldurun.
Üzerine tuz, karabiber ilave ederek rulo şeklinde sarın.

Piliç rulosunu alüminyum folyoya sarın.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirin.
Piliç sarmayı ikişer cm kalınlığında kesin.

Hazırladığınız piliç sarmanın yanına garnitür olarak şamfıstıklı pilav ilave edebilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Usta aşçı Elmas Yetgin, pratikyemektarifleri.gen.tr'nin Anneler Günü konuğu oldu. Pratik ve lezzetli yemek tarifleri ve mutfak sırlarını pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları ile paylaştı.

Kabakların sadece iki ucunu kesip, üzerini bıçakla kazıyın, yıkayıp süzdürün. Bu arada geniş bir tencerede suyu kaynatıp, tuz atın

Yılbaşı partisi için farklı bir mutfak denemek isteyenler için bir Rus klasiği stroganoff tarifi. Rejans'ın mutfak şefi Server Mersin anlattı...

Un, yumurta ve suyu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya ayırıp, elinizle yuvarlayın ve üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin.

Taze yufkayı tezgahın üzerine yayıyoruz. Bir kasenin içerisine su koyup, fırçayla yufkanın her yerine sürüyoruz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri