Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Saray Usulü Piliç Sarma Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Saray Usulü Piliç Sarma
Pratik Saray Usulü Piliç Sarma Tarifi


Saray Usulü Piliç Sarma (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Piliç
100 gr Kuru Kayısı
30 gr Badem
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Pilicin kemiklerini ayıklayıp etlerini iyice döverek yassı hale getirin.
Kayısıları zar şeklinde doğrayın.
Dövülmüş pilici yayıp içerisine kayısıları ve bademleri doldurun.
Üzerine tuz, karabiber ilave ederek rulo şeklinde sarın.

Piliç rulosunu alüminyum folyoya sarın.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirin.
Piliç sarmayı ikişer cm kalınlığında kesin.

Hazırladığınız piliç sarmanın yanına garnitür olarak şamfıstıklı pilav ilave edebilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ispanağı yıkayıp irice doğrayın. Tencereye aldığınız 3 çorba kaşığı zeytinyağında dolmalık fıstıkları pembeleşene kadar kavurun.

Havuçların kabuklarını bir bıçak yardımıyle kazıyın. Sonra rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Tavaya 1 çorba kaşığı sıvı yağı alın.

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmez yemeği

Kayısıları akşamdan suda bekletin. Cevizin içinden 3 çorba kaşığını kenara ayırın. Kayısıların 10 adedi ve diğer malzemeleri robota koyup birlikte çekin.

Kabağın kabuklarını soyun. Uzunlamasına incecik dilimleyin. Üzerine tuz serperek yumuşamasını bekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri