Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Saray Usulü Piliç Sarma Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri


Saray Usulü Piliç Sarma
Pratik Saray Usulü Piliç Sarma Tarifi
1 Piliç
100 gr Kuru Kayısı
30 gr Badem
Tuz, Karabiber
Pilicin kemiklerini ayıklayıp etlerini iyice döverek yassı hale getirin.
Kayısıları zar şeklinde doğrayın.
Dövülmüş pilici yayıp içerisine kayısıları ve bademleri doldurun.
Üzerine tuz, karabiber ilave ederek rulo şeklinde sarın.
Piliç rulosunu alüminyum folyoya sarın.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirin.
Piliç sarmayı ikişer cm kalınlığında kesin.
Hazırladığınız piliç sarmanın yanına garnitür olarak şamfıstıklı pilav ilave edebilirsiniz.
Pratik Saray Usulü Piliç Sarma Tarifi
Saray Usulü Piliç Sarma (4 Kişilik)
Malzemeler
1 Piliç
100 gr Kuru Kayısı
30 gr Badem
Tuz, Karabiber
Yemek Tarifi
Pilicin kemiklerini ayıklayıp etlerini iyice döverek yassı hale getirin.
Kayısıları zar şeklinde doğrayın.
Dövülmüş pilici yayıp içerisine kayısıları ve bademleri doldurun.
Üzerine tuz, karabiber ilave ederek rulo şeklinde sarın.
Piliç rulosunu alüminyum folyoya sarın.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirin.
Piliç sarmayı ikişer cm kalınlığında kesin.
Hazırladığınız piliç sarmanın yanına garnitür olarak şamfıstıklı pilav ilave edebilirsiniz.
Yemek Kategorileri
Balık ve DenizBisküvi KurabiyeBörek ve PoğaçalarÇorbalarDiğer TatlılarDolmalarDondurmalarEt YemekleriHamur TatlılarıHelvalarKanepe ve EkmekKebaplarKeklerKöftelerKomposto HoşafKuru BaklagillerMantı ve MakarnalarMeyve TatlılarıMezelerPasta Turta TartlarPilavlarPizzalarReçeller-MarmelatlarSakatatSalatalarSebze YemekleriSoslarSütlü TatlılarTavuk ve HindiTurşu YapımıYumurta YemekleriSandviç - Kanepelerİçki ve İçeceklerTatlılarYahnilerDiğer TariflerAşk yemekleriBaklagil ve tahıl yemekleriBalık ve deniz mahsulleriBayram YemekleriBörek ve poğaçalarÇaylarÇocuk YemekleriÇorbalarDiabet yemekleriDiğer içki ve içeceklerDiğer tatlılarDiyet YemeklerDolma ve sarmalarDondurmalarEkmeklerEtli YemeklerHamur çeşitleriHamur tatlılarıHelvalarİrem'in MutfağıKahvaltıKebaplarKeklerKöftelerKokteyllerKompostolarKurabiye ve çöreklerMakarnalar ve mantılarMeyve şuruplarıMezelerPastalar ve turtalarPilavlarPizzalarRamazan YemekleriReçel, marmelatSakatat yemekleriSalatalarSebze yemekleriSizden GelenlerSoslar ve terbiyelerSüt tatlılarıSütlü içeceklerTavuk ve hindi yemekleriVejeteryan YemeklerYılbaşı tarifleriYöresel YemeklerYumurtalı yemeklerZeytinyağlılar
Son Aranan Yemek Tarifleri
Ispanaklı kuzu sarma tarifi
Ispanağı yıkayıp irice doğrayın. Tencereye aldığınız 3 çorba kaşığı zeytinyağında dolmalık fıstıkları pembeleşene kadar kavurun.
Havuçların kabuklarını bir bıçak yardımıyle kazıyın. Sonra rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Tavaya 1 çorba kaşığı sıvı yağı alın.
Yılbaşı sofralarının vazgeçilmez yemeği
Kayısıları akşamdan suda bekletin. Cevizin içinden 3 çorba kaşığını kenara ayırın. Kayısıların 10 adedi ve diğer malzemeleri robota koyup birlikte çekin.
Kabağın kabuklarını soyun. Uzunlamasına incecik dilimleyin. Üzerine tuz serperek yumuşamasını bekleyin.
Yemek Tarifleri
Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri