Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Porcini Mantarlı ve Biberiyeli Yabani Güvercin Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Porcini Mantarlı ve Biberiyeli Yabani Güvercin
Pratik Porcini Mantarlı ve Biberiyeli Yabani Güvercin Tarifi


Porcini Mantarlı ve Biberiyeli Yabani Güvercin (2 Kişilik)

Malzemeler


2 adet güvercin göğüs
2 adet güvercin budu
Zeytinyağı
5 adet küp şeklinde kesilmiş kereviz ve havuç
10 adet porcini mantarı
3 çorba kaşığı demi glass sos
1 su bardağı kırmızı şarap
Taze kekik ve biberiye

Yemek Tarifi


Güvercin göğüs ve budunu teflon tavada pişirin.
Sebzeleri ve mantarları zeytinyağında ayrı ayrı soteleyin.
Üzerlerine demi glas sosu ve kırmızı şarabı bölerek ekleyin.
5 dakika kaynatın.

Sebzeleri ve mantarları tabağa koyduktan sonra üzerine güvercin etini yerleştirin.
Taze kekik ve biberiyeyle süsleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmesi hindi dolmasını bir de bu tarifteki gibi deneyin...

Tereyağını bir tencereye alın ve küp doğranmış soğanı ilave edip, hafifçe kavurun. Kuzu kuşbaşı etini ilave edin ve harlı ateşte kavurmaya devam edin.

Ramada Plaza İstanbul Executive Chef'i Mehmet Uzunöz'den Saray mutfağına ait bir tarif. Sultanlara, krallara, padişahlara sunulan bu yemeği siz de deneyin...

Kuru fasulye kullanıyorsanız 1 gece önceden suda bekletin veya düdüklü tencerede pişirin. Havuç ve kerevizi yıkayıp ayıklayın.

Tavuklar, zeytinyağı, tuz, karabiber ve yumurtadan oluşan sosta bir gün dinlenir. Parmak büyklüğünde çubuk çubuk kesildikten sonra, galeta ununa bulanıp kızgın yağda 2 dakika kızartılır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri