Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Porcini Mantarlı ve Biberiyeli Yabani Güvercin Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Porcini Mantarlı ve Biberiyeli Yabani Güvercin
Pratik Porcini Mantarlı ve Biberiyeli Yabani Güvercin Tarifi


Porcini Mantarlı ve Biberiyeli Yabani Güvercin (2 Kişilik)

Malzemeler


2 adet güvercin göğüs
2 adet güvercin budu
Zeytinyağı
5 adet küp şeklinde kesilmiş kereviz ve havuç
10 adet porcini mantarı
3 çorba kaşığı demi glass sos
1 su bardağı kırmızı şarap
Taze kekik ve biberiye

Yemek Tarifi


Güvercin göğüs ve budunu teflon tavada pişirin.
Sebzeleri ve mantarları zeytinyağında ayrı ayrı soteleyin.
Üzerlerine demi glas sosu ve kırmızı şarabı bölerek ekleyin.
5 dakika kaynatın.

Sebzeleri ve mantarları tabağa koyduktan sonra üzerine güvercin etini yerleştirin.
Taze kekik ve biberiyeyle süsleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sağlıklı ve lezzetli iftar sofraları için hafif bir yemek.

Börülceyi 1 gece önceden tuzlu suyla ıslatın. Ertesi gün haşlayıp, süzün. Salata kabına alın.

Ekmeği çok ince ufalayın. Tavada margarini ısıtıp ufalanmış ekmek içi, 3.5 çorba kaşığı tozşeker ve iki çay kaşığı tarçını ilave ederek kızarıncaya kadar karıştırın.

Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Mısır ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.

Bir tencerede un, nişasta ve diyet sütü pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Tencereyi ocağa alıp karışım kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri