Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Porcini Mantarlı ve Biberiyeli Yabani Güvercin Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Porcini Mantarlı ve Biberiyeli Yabani Güvercin
Pratik Porcini Mantarlı ve Biberiyeli Yabani Güvercin Tarifi


Porcini Mantarlı ve Biberiyeli Yabani Güvercin (2 Kişilik)

Malzemeler


2 adet güvercin göğüs
2 adet güvercin budu
Zeytinyağı
5 adet küp şeklinde kesilmiş kereviz ve havuç
10 adet porcini mantarı
3 çorba kaşığı demi glass sos
1 su bardağı kırmızı şarap
Taze kekik ve biberiye

Yemek Tarifi


Güvercin göğüs ve budunu teflon tavada pişirin.
Sebzeleri ve mantarları zeytinyağında ayrı ayrı soteleyin.
Üzerlerine demi glas sosu ve kırmızı şarabı bölerek ekleyin.
5 dakika kaynatın.

Sebzeleri ve mantarları tabağa koyduktan sonra üzerine güvercin etini yerleştirin.
Taze kekik ve biberiyeyle süsleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yağsız diyet sütü orta boy bir tencereye koyun. İçine mısır nişastası ile iri parçalar halinde öğütülmüş olarak satılan yulafı ilave edin.

Bir kabın içerisine un koyun. Unun ortasına az maya, şeker, ılık süt, yumurta ve tuz koyarak orta sertlikte hamur yoğurun.

Şehriyeyi tencereye alıp üzerine örtecek kadar sıcak su ilave edin. Yumuşayana kadar haşlayın.

Ramazan bayramı için çok lezzetli bir çorba tarifi. Türk mutfağının önemli çorbalarından biri olan düğün çorbasını mutlaka deneyin.

Osman Salkım'ın tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri