Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Porcini Mantarlı ve Biberiyeli Yabani Güvercin Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Porcini Mantarlı ve Biberiyeli Yabani Güvercin
Pratik Porcini Mantarlı ve Biberiyeli Yabani Güvercin Tarifi


Porcini Mantarlı ve Biberiyeli Yabani Güvercin (2 Kişilik)

Malzemeler


2 adet güvercin göğüs
2 adet güvercin budu
Zeytinyağı
5 adet küp şeklinde kesilmiş kereviz ve havuç
10 adet porcini mantarı
3 çorba kaşığı demi glass sos
1 su bardağı kırmızı şarap
Taze kekik ve biberiye

Yemek Tarifi


Güvercin göğüs ve budunu teflon tavada pişirin.
Sebzeleri ve mantarları zeytinyağında ayrı ayrı soteleyin.
Üzerlerine demi glas sosu ve kırmızı şarabı bölerek ekleyin.
5 dakika kaynatın.

Sebzeleri ve mantarları tabağa koyduktan sonra üzerine güvercin etini yerleştirin.
Taze kekik ve biberiyeyle süsleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurta ve tozşekeri derin bir kasede iyice çırpın. Sıvıyağ ilave edip hafif çırpın. İçine rendelenmiş havuç, dövülmüş ceviz içi, ince doğranmış incir, limon ve portakal kabuğu rendesini ilave edip, karıştırın.

Gaziantep yöresine ait mezelerimizden babaganuşun yapılışı da çok kolay Sürmeli İstanbul Otel'in usta aşçısı Bayram Dönmez'in tafirini mutlaka deneyin...

Patates ve havuçları soyun. Eşit büyüklükte küblere kesin. Soğanları soyun, uzunlamalarına ikiye kesin, yarıklar açın ve küp şeklinde doğrayın. Tereyağını tencerede kızdırın.

Crowne Plaza Hotel'in genç aşçısı Tolga Türkoğlu'nun yaptığı salata Fransız mutfağına özel, vejetaryenler tarafından çok beğenilen bir başlangıç...

Bir tencereye 8-10 su bardağı su koyun, 1 çorba kaşığı tuz katın. Suyu bir taşım kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri