Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Porcini Mantarlı ve Biberiyeli Yabani Güvercin Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Porcini Mantarlı ve Biberiyeli Yabani Güvercin
Pratik Porcini Mantarlı ve Biberiyeli Yabani Güvercin Tarifi


Porcini Mantarlı ve Biberiyeli Yabani Güvercin (2 Kişilik)

Malzemeler


2 adet güvercin göğüs
2 adet güvercin budu
Zeytinyağı
5 adet küp şeklinde kesilmiş kereviz ve havuç
10 adet porcini mantarı
3 çorba kaşığı demi glass sos
1 su bardağı kırmızı şarap
Taze kekik ve biberiye

Yemek Tarifi


Güvercin göğüs ve budunu teflon tavada pişirin.
Sebzeleri ve mantarları zeytinyağında ayrı ayrı soteleyin.
Üzerlerine demi glas sosu ve kırmızı şarabı bölerek ekleyin.
5 dakika kaynatın.

Sebzeleri ve mantarları tabağa koyduktan sonra üzerine güvercin etini yerleştirin.
Taze kekik ve biberiyeyle süsleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle sosu hazırlayın. Bunun için domatesi, sarımsağı, tohumları çıkarılmış biberi, kabuğu soyulmuş elmayı, soğanı, 1 su bardağı su ile haşlayın. Blenderden geçirin.

Bilinmeyen, unutulmaya yüz tutmuş yöresel tatlarımızdan biri. Antep pekmezi ile yapılan nişe helvası çok pratik ve lezzetli...

Bademleri tereyağında soteleyin. Pirinci ilave ederek kavurun. Kesmeşeker ve tuzu ekleyin.

İki parça kuzu pirzolayı bir tepsiye karşılıklı yerleştirin. Kemiklerin üzerindeki etleri keskin bir bıçağın ucu ile özenle temizleyip kemikleri karşılıklı olarak birbirine geçirin.

Şeker hastaları için pratik bir çorba tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri