Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Piliçli Patlıcan Saltanat Kebabı Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Piliçli Patlıcan Saltanat Kebabı
Pratik Piliçli Patlıcan Saltanat Kebabı Tarifi


Piliçli Patlıcan Saltanat Kebabı (4 Kişilik)

Malzemeler


60 gr margarin
1 adet orta boy kuru soğan
2 parça piliç but veya göğüs (kemiksiz,deriiz, yassı kesim)
1 adet kabuğu soyulmuş domates (ince kıyılmış)
1 yemek kaşığı un
1 bardak su
4 adet düz patlıcan (karnıyarık patlıcanı gibi soyulmuş ve tuzlanmış)
1 kahve fincanı kıyılmış mantar (taze veya konserve)
2 su bardağı sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
80 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1 kahve kaşığı salça
Yeterince tuz

Yemek Tarifi


1.
İşlem
Dört adet patlıcanı karnıyarık patlıcanı gibi soyarak tuzlayın.
15 dakika kadar bekletip acı suyunu alın.
Bol suda birkaç kez yıkayıp süzün.

Bir çukur kızartma kabına sıvı yağı koyup kızdırın.
Hiç suyu kalmamış patlıcanları kızgın yağda her tarafını eşit bir şekilde nar gibi kızartın ve bir süzgece alarak kalan yağların süzülmesini sağlayın.
Patlıcanları pişireceğiniz tepsiye dizip ortasını açabildiğiniz büyüklükte oval açıp bekletin.

Not: Patlıcanların sudan tamamen arınmış olmasına ve kesinlikle ılık veya soğuk yağa atılmamasına dikkat edilmelidir.
Aksi takdirde soğuk yağ patlıcanların içine süngere girer gibi girip çok ağır bir yemek olmasına sebep olur.

2.
İşlem
Bir tencereye margarini koyup kızdırın.
Kıyılmış soğanı ilave edip pembe bir renk alasıya dek kavurup kıyılmış mantarı ilave edin.
2 dakika mantarla birlikte kavurup sotelik piliçleri ekleyin.

3 dakika kadar daha kavurduktan sonra unu ilave edin.
1 dakika karıştırıp kıyılmış domatesi ve salçayı ilave ederek 1 dakika da domates ve salçayla birlikte kavurup suyu ilave edin ve tuzu ekerek 5 dakika sonra ocaktan alıp daha evvel kızarttığınız patlıcanların içine piliç etini müsavi bir şekilde doldurun.

Kalan suyunu tepsinin içine koyup patlıcanların içine konan piliçleri kapatacak bir şekilde rende kaşarı serpip 10 dakika kadar kaşarın nar gibi kızarmasını bekledikten sonra fırından çıkarın ve hemen servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Süt ve tozşekeri bir tencereye alıp kaynatın. İçine irmiği ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp suyunu süzün ve bir kenara alın.

Fasulye ve barbunyayı bir gece soğuk suda bekletip süzün. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave ederek yüksek ateşte 10 dakika kadar kaynatın.

Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve 3 su bardağı su ile kaynatın. Nohutlar hafif yumuşayınca yıkanmış ve ayıklanmış buğday ile tuz ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri