Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Piliçli Patlıcan Saltanat Kebabı Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Piliçli Patlıcan Saltanat Kebabı
Pratik Piliçli Patlıcan Saltanat Kebabı Tarifi


Piliçli Patlıcan Saltanat Kebabı (4 Kişilik)

Malzemeler


60 gr margarin
1 adet orta boy kuru soğan
2 parça piliç but veya göğüs (kemiksiz,deriiz, yassı kesim)
1 adet kabuğu soyulmuş domates (ince kıyılmış)
1 yemek kaşığı un
1 bardak su
4 adet düz patlıcan (karnıyarık patlıcanı gibi soyulmuş ve tuzlanmış)
1 kahve fincanı kıyılmış mantar (taze veya konserve)
2 su bardağı sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
80 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1 kahve kaşığı salça
Yeterince tuz

Yemek Tarifi


1.
İşlem
Dört adet patlıcanı karnıyarık patlıcanı gibi soyarak tuzlayın.
15 dakika kadar bekletip acı suyunu alın.
Bol suda birkaç kez yıkayıp süzün.

Bir çukur kızartma kabına sıvı yağı koyup kızdırın.
Hiç suyu kalmamış patlıcanları kızgın yağda her tarafını eşit bir şekilde nar gibi kızartın ve bir süzgece alarak kalan yağların süzülmesini sağlayın.
Patlıcanları pişireceğiniz tepsiye dizip ortasını açabildiğiniz büyüklükte oval açıp bekletin.

Not: Patlıcanların sudan tamamen arınmış olmasına ve kesinlikle ılık veya soğuk yağa atılmamasına dikkat edilmelidir.
Aksi takdirde soğuk yağ patlıcanların içine süngere girer gibi girip çok ağır bir yemek olmasına sebep olur.

2.
İşlem
Bir tencereye margarini koyup kızdırın.
Kıyılmış soğanı ilave edip pembe bir renk alasıya dek kavurup kıyılmış mantarı ilave edin.
2 dakika mantarla birlikte kavurup sotelik piliçleri ekleyin.

3 dakika kadar daha kavurduktan sonra unu ilave edin.
1 dakika karıştırıp kıyılmış domatesi ve salçayı ilave ederek 1 dakika da domates ve salçayla birlikte kavurup suyu ilave edin ve tuzu ekerek 5 dakika sonra ocaktan alıp daha evvel kızarttığınız patlıcanların içine piliç etini müsavi bir şekilde doldurun.

Kalan suyunu tepsinin içine koyup patlıcanların içine konan piliçleri kapatacak bir şekilde rende kaşarı serpip 10 dakika kadar kaşarın nar gibi kızarmasını bekledikten sonra fırından çıkarın ve hemen servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv okuyucuları için kurban etleriyle yapılacak muhteşem bir tarif. Güler Osmanlı Mutfağı'nın başarılı şefi Çetin Ürün anlattı...

Fırın 180 derece kızdırılır. Tepsi yağlanır. Unlar ve karbonat bir kaba elenir. Tuz serpilir. Ortası çukurlaştırılır ve süt ile yağ dökülür.

Zeytinyağı ve 2 çay bardağı suyu bir kapta karıştırın. Yufkalardan birinin üzerine bu karışımdan sürün.

Milföy hamurlarını yarım cm kalınlığında açın. Nemse kalıbı veya bardak ağzıyla daireler şeklinde kesin

Soğanları soyup ince ince kıyın. Patates ve havucu soyup yıkayın. Küçük küpler halinde doğrayın. Maydanoz yapraklarını yıkayıp kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri