Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Piliçli Ekmek Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Piliçli Ekmek
Pratik Piliçli Ekmek Tarifi


Piliçli Ekmek (8 Kişilik)

Malzemeler


4 Parça Piliç Göğüs
1 Adet Yuvarlak Ekmek veya Tost Ekmeği
1 Adet Yeşil Elma- Ufak Doğranmış
60gr.
Ceviz İçi- Kıyılmış
3 Adet Yeşil Soğan-İnce Doğranmış
2 Çorba Kaşığı Maydanoz - Kıyılmış
125 gr.
Mayonez
Dövülmüş Karabiber
Ispanak veya Marul Yapraklan - Sapları Ayrılmış
4 Adet Domates - Dilimlenmiş

Yemek Tarifi


Dilimlediğiniz göğüs etlerini kayncıya kadar suda yaklaşık 25 dakika üzeri kapalı olarak hoşlayın.
Kendi suyunda soğumaya bırakın.

Ekmeği, tepesinden düzgün bir şekilde keserek içini oyun.

Elma, ceviz, soğan, maydanoz.
mayonez ve arzuya göre karabiberi bir kapta karıştırın.
Ekmeğin içine sırasıyla yeşil yaprakları, piliç iç etlerini, elmalı harcı ve domates dilimlerini yayın.
Bu işlemi ekmeğin içi dolana kadar tekrarlayın.
En üste tekrar yeşil yaprakları yayıp, kapağı yerleştirdikten sonra alüminyum folyoya sararak bir gece buzdolabında tutun.

Pasta dilimi halinde keserek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Farklı bir lezzet ve muhteşem bir sunum. Madımak, bonfile ve sebzeler eşliğinde lezzet şöleni. Fatih Aydın'ın tarifiyle...

Köfteleri hazırlamak için, soğanı rendeleyip bir kaba alın. Üzerine kalan malzemeyi ekleyip iyice yoğurun. Harçtan fındıktan biraz büyük parçalar koparıp minik köfteler hazırlayın.

Mercimek ve suyu bir tencereye koyup kapağı yarı kapalı olarak pişmeye bırakın. Mercimek yumuşayınca ocaktan alıp üzerine bulguru ekleyin.

Yumurta, margarin, ve tozşekeri, derin ve geniş bir kabın içinde karıştırın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin.

Tereyağının 1 çorba kaşığı kadarını ayırıp kalanı bakır bir tavada eritin. Mısır ununu ekleyip kısık ateşte kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri