Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Piliçli Ekmek Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Piliçli Ekmek
Pratik Piliçli Ekmek Tarifi


Piliçli Ekmek (8 Kişilik)

Malzemeler


4 Parça Piliç Göğüs
1 Adet Yuvarlak Ekmek veya Tost Ekmeği
1 Adet Yeşil Elma- Ufak Doğranmış
60gr.
Ceviz İçi- Kıyılmış
3 Adet Yeşil Soğan-İnce Doğranmış
2 Çorba Kaşığı Maydanoz - Kıyılmış
125 gr.
Mayonez
Dövülmüş Karabiber
Ispanak veya Marul Yapraklan - Sapları Ayrılmış
4 Adet Domates - Dilimlenmiş

Yemek Tarifi


Dilimlediğiniz göğüs etlerini kayncıya kadar suda yaklaşık 25 dakika üzeri kapalı olarak hoşlayın.
Kendi suyunda soğumaya bırakın.

Ekmeği, tepesinden düzgün bir şekilde keserek içini oyun.

Elma, ceviz, soğan, maydanoz.
mayonez ve arzuya göre karabiberi bir kapta karıştırın.
Ekmeğin içine sırasıyla yeşil yaprakları, piliç iç etlerini, elmalı harcı ve domates dilimlerini yayın.
Bu işlemi ekmeğin içi dolana kadar tekrarlayın.
En üste tekrar yeşil yaprakları yayıp, kapağı yerleştirdikten sonra alüminyum folyoya sararak bir gece buzdolabında tutun.

Pasta dilimi halinde keserek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derya Aydın'dan değişik bir tat. Vejetaryanlar ve diyet yapanlar için denenmesi gereken bir tarif...

Yılbaşı daveti için lezzetli bir kurabiye tarifi

1 kg vişneyi yıkayıp saplarını koparın. vişneleri geniş ve derin bir tencereye alın. tencereye vişnelerin üzerlerini geçecek kadar su ekleyin.

Eti yumuşayana kadar haşladıktan sonra iri parçalar halinde didikleyip kenara alın.

Patlıcanlar alacalı soyulup, üç tarafından boyuna yarılır. Ardından tuzlu suda 20 dakika bekletilir. Bu arada yeşil mercimekler bir kapta 15 dakika haşlanıp (tam pişmeyecek şekilde) suyu süzülür.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri