Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Piliç Pane Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Piliç Pane
Pratik Piliç Pane Tarifi


Piliç Pane

Malzemeler


1 adet Tavuk but
1 adet Tavuk göğüs
1 çay bardağı Un
2 bardak Süt
2 adet Yumurta
2 çay bardağı Galete unu
2 çorba kaşığı Yağ

Yemek Tarifi


1 çorba kaşığı yağda 1 çay bardağı un süt ilavesiyle karıştırılır.
Koyulaşmaya başladığında, ocaktan alınır ve 10 dakika bekletilir.
Piliç eti (4 parçaya bölünmüş) önce bu sosa sonra çırpılmış yumurta ve galete ununa batırılır.
Kızgın yağda 5 dakika kızartılır.
Mevsim sebzeleriyle servis yapılır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kakaolu pastabanın katlarını çilek suyu ile ıslatın. Çileklerin 10 - 12 tanesini süslemek için ayırıp kalanının saplarını ayıklayın. Büyüklüklerine göre ikiye kesin.

Soğanları ince doğrayın. Bir tencereye aldığınız zeytinyağında fıstığı kavurun.

Güvece yerleştirdiğiniz yağlı kağıdın içine ayıklanmış ve dilimlenmiş balığı yerleştirin.

Kerevizleri soyup ortadan ikiye kesin ve içlerini oyup çıkartın. Kararmasını önlemek için limonlu suda bekletin.

Nohudu akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri