Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Piliç Pane Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Piliç Pane
Pratik Piliç Pane Tarifi


Piliç Pane

Malzemeler


1 adet Tavuk but
1 adet Tavuk göğüs
1 çay bardağı Un
2 bardak Süt
2 adet Yumurta
2 çay bardağı Galete unu
2 çorba kaşığı Yağ

Yemek Tarifi


1 çorba kaşığı yağda 1 çay bardağı un süt ilavesiyle karıştırılır.
Koyulaşmaya başladığında, ocaktan alınır ve 10 dakika bekletilir.
Piliç eti (4 parçaya bölünmüş) önce bu sosa sonra çırpılmış yumurta ve galete ununa batırılır.
Kızgın yağda 5 dakika kızartılır.
Mevsim sebzeleriyle servis yapılır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurtaların ak ve sarılarını ayırın. Akları bir tutam tuzla birlikte mikserle kar haline gelene dek çırpın.

Küçük aşçımız İrem'den büyük küçük herkesin çok seveceği bir salata tarifi. İzlerken bir an önce yapmak ve yemek isteyeceksiniz.

Margarini eritin. Zeytinyağı, yoğurt, ılınmış margarin, 1 adet yumurta (bir tanesini üzerine sürmek için ayırın), karabiberi karıştırın.

Patlıcanları iri parçalar halinde doğrayıp, tuzlu suda bekletin. Daha sonra suyunu süzün.

Yemekevi.tv okuyucularınden Neslihan Hanım'dan çölyaklılar için özel bir tarif...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri