Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Piliç Pane Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Piliç Pane
Pratik Piliç Pane Tarifi


Piliç Pane

Malzemeler


1 adet Tavuk but
1 adet Tavuk göğüs
1 çay bardağı Un
2 bardak Süt
2 adet Yumurta
2 çay bardağı Galete unu
2 çorba kaşığı Yağ

Yemek Tarifi


1 çorba kaşığı yağda 1 çay bardağı un süt ilavesiyle karıştırılır.
Koyulaşmaya başladığında, ocaktan alınır ve 10 dakika bekletilir.
Piliç eti (4 parçaya bölünmüş) önce bu sosa sonra çırpılmış yumurta ve galete ununa batırılır.
Kızgın yağda 5 dakika kızartılır.
Mevsim sebzeleriyle servis yapılır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Konya deyince akla gelen tatlardan biri. Hoşmerim...

Kıymayı, zeytinyağında sarımsaklarla beraber kavurun. Salça ve naneyi ekleyip birkaç kere karıştırın.

Kuru fasulyeleri, diğer kuru baklagillerde olduğu gibi bir gece önceden ayıklayıp, ıslatın. Ertesi gün bir tencereye üzerini aşacak kadar soğuk su ilave ettikten sonra diriliğini kaybedinceye kadar yaklaşık 30 dakika haşlayın.

Yıkadığınız pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletin. Tekrar sudan geçirip, suyunu süzün.

Çikolatayı benmari usulü eritin. Çikolata, tereyağı, yumurta, yumurta sarıları, tozşeker ve kremayı bir kapta karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri