Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pilavlı Tavuk Yahni Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Pilavlı Tavuk Yahni
Pratik Pilavlı Tavuk Yahni Tarifi


Pilavlı Tavuk Yahni (4 Kişilik)

Malzemeler


3 Tavuk Göğsü
100 gr Mantar
2 Soğan
1 Çorba Kaşığı Un
1 Kahve Fincanı Margarın
3 Çay Bardağı Tavuk Suyu
1 Çay Bardağı Krema
3-4 Dal Maydanoz
Bir Tutam Kekik
Tuz, Karabiber
PİLAV İÇİN:
1 Su Bardağı Pirinç
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Su Bardağı Tavuk Suyu

Yemek Tarifi


Tavuk göğüs etini 1 santimlik şeritler halinde doğrayın.
Mantarları temizleyip dilimleyin.
Soğanı küçük küpler halinde doğrayın.

Tavuk etlerini una bulayın.
Margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin.
Mantarları ekleyip 2-3 dakika kavurun.
Tavuk etini ekleyip rengi kızarıncaya kadar kavurmayı sürdürün.
Kekik, tuz ve karabiber serpin.

Tavuk suyunu ayrı bir kaba alıp orta ateşte 10 dakika kaynatın.
Kremayı ilave edip karıştırın ve kaynamaya başlayınca ateşten alın.
Hazırladığınız sosu tavuklu karışımın üzerine dökün.

Pilavı bildiğiniz klasik yöntemle pişirin.
Pilavı servis tabağına alıp üzerine kıyılmış maydanozu serpin.
Ortasına tavuk yahniyi yerleştirip sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Biftek dilimlerini geniş bir kaba alın. Portakal suyu, soya soyu, zeytinyağı, sarımsak, biberiye ve balı karıştırıp etlerin üzerine ilave edin.

Keki için, 3 adet yumurta ve muzu mikserde çırpın. Bitter çikolata ve 3 çorba kaşığı tereyağını kısık ateşte 1-2 dakika eritip çırpın ve yumurtalı muzlu karışıma katıp karıştırın.

Domates ve salatalıkları soyup küp şeklinde kesin. Taze soğan, maydanoz ve sivribiberi temizleyip kıyın.

Somonla avokadonun muhteşem uyumu. Somon tutkunları için denenmesi gereken bir tarif. Ramada Plaza İstanbul Hotel'in genç aşçısı sizler için anlattı...

Barbunyayı temizleyip bir tencereye alın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri