Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pilavlı Tavuk Yahni Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Pilavlı Tavuk Yahni
Pratik Pilavlı Tavuk Yahni Tarifi


Pilavlı Tavuk Yahni (4 Kişilik)

Malzemeler


3 Tavuk Göğsü
100 gr Mantar
2 Soğan
1 Çorba Kaşığı Un
1 Kahve Fincanı Margarın
3 Çay Bardağı Tavuk Suyu
1 Çay Bardağı Krema
3-4 Dal Maydanoz
Bir Tutam Kekik
Tuz, Karabiber
PİLAV İÇİN:
1 Su Bardağı Pirinç
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Su Bardağı Tavuk Suyu

Yemek Tarifi


Tavuk göğüs etini 1 santimlik şeritler halinde doğrayın.
Mantarları temizleyip dilimleyin.
Soğanı küçük küpler halinde doğrayın.

Tavuk etlerini una bulayın.
Margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin.
Mantarları ekleyip 2-3 dakika kavurun.
Tavuk etini ekleyip rengi kızarıncaya kadar kavurmayı sürdürün.
Kekik, tuz ve karabiber serpin.

Tavuk suyunu ayrı bir kaba alıp orta ateşte 10 dakika kaynatın.
Kremayı ilave edip karıştırın ve kaynamaya başlayınca ateşten alın.
Hazırladığınız sosu tavuklu karışımın üzerine dökün.

Pilavı bildiğiniz klasik yöntemle pişirin.
Pilavı servis tabağına alıp üzerine kıyılmış maydanozu serpin.
Ortasına tavuk yahniyi yerleştirip sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, yumurta, sıvıyağ, limon suyu, su ve tuzu yoğurma kabına alın. Bütün malzemeyi iyice özleşene dek yoğurun.

Soğan ve sarmısağı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir kasede soğan, sarmısak, bezelye, maydanoz, kabartma tozu, karabiber ve tuzu karıştırıp püre haline getirin. Karışımdan küçük parçalar alıp una bulayın.

Pirinci bol tuzlu sıcak suda bir saat dinlendirin. Ciğeri minik küp şeklinde doğrayarak sıvıyağda hafifçe kızartın.

Labada kurutulur ve tohum kısımları 4 su bardağı suda haşlanır. Üzerine süt ve tereyağı eklenerek sıcak servis yapılır.

Kerevizlerin kabuklarını soyun. Bir tencereye su koyun. Üzerine 1 adet limonun suyunu ilave edin ve kerevizleri haşlayıp süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri