Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Patatesli Hindi Şiş Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Patatesli Hindi Şiş
Pratik Patatesli Hindi Şiş Tarifi


Patatesli Hindi Şiş (4 Kişilik)

Malzemeler


10 -12 adet küçük boy patates
2 adet hindi göğsü
1 adet kuru soğan
Kızartmak için: Sıvı yağ
Sosu için:
200 gr yoğurt (1 su bardağından biraz fazla)
2 çorba kaşığı krem peynir
2 tatlı kaşığı köri
1 kutu şeftali kompostosu
1 demet taze soğan
Tuz, karabiber, kırmızıbiber

Yemek Tarifi


Patatesleri haşlayıp, soyun.
Bir adet şişe üç adet patates parçası, üç adet hindi parçası ve 3 adet soğan parçası sığıyor.
Buna göre, 1 adet soğanı dörde bölüp katlarından ayırın.
Hindi göğsünü de şişe geçirilecek büyüklükte kesin.
Patates, soğan ve hindiyi sırasıyla şişlere aldığı kadar dizin.
Hazırladığınız şişleri fritözde kızartın.

Sosu için: 2 tatlı kaşığı köriyi, 1 su bardağından biraz fazla yoğurdu ve 2 çorba kaşığı krem peyniri ateşte karıştırın.
Şeftali kompostosunun içindeki 1 şeftalinin yarısını püre haline getirin, diğer yarısını da küp şeklinde kesin, 1 demet taze soğanı da doğrayıp koyun.
Tuz, karabiber ve kırmızıbiberi ekleyin.
Bunlar ateşte bir taşım pissin.
Sonra sosu servis tabağına alın.

Sosun üstüne şişleri koyup, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mercimeği haşlayıp süzün. Bir tencereye yemeklik doğranmış soğan ve 1 kahve fincanı zeytinyağını alın.

Beyaz,çikolatayı küçük parçalara bölüp yarım su bardağı kremayla birlikte karıştırarak benmari usulü eritin.

Un, yumurta, tuz ve aldığı kadar suyu derin bir kabın içinde yoğurup hamur haline getirin.

İç harcı hazırlamak için, akşamdan ıslattığınız kurufasulyeyi haşlayıp süzün. Sıvıyağı bir tavaya alıp kıymayı kavurun.

Kıymayı soğanla kavurun. İçine suda beklettiğiniz bulguru, ince kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve kırmızı biberi ekleyin. 2-3 kere ateşte beraber karıştırın. Ateşten alın, içine irice kıyılmış ceviz içi ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri