Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Miki Fare Şinitzel Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Miki Fare Şinitzel
Pratik Miki Fare Şinitzel Tarifi


Miki Fare Şinitzel (1 Kişilik)

Malzemeler


1 Tavuk Göğsü
2 Patates
1 Domates
1 Biber
1 Çorba Kaşığı Galeta Unu
3 Marul Yaprağı
5-6 Zeytin

Yemek Tarifi


Tavuk göğsünü büyük markeflerden istediğiniz büyüklükte ve adefte açık ya da kapalı olarak alabilirsiniz.
Bir dilim olarak aldığınız tavuk göğsü birbirine bağlı iki parçadan oluşur.
Tavuğu iyice yıkayarak hafifçe tuzlayın ve galeta ununa bulayın.

Tavaya yağı koyup kızdırarak tavuğu kızartın.
Kabuklarını kesip ince ince dilimlediğiniz patatesleri de kızartın.

Kızarmış patatesleri ve şinitzeli bir tabağa alın.
Şinitzelin birbirinden bağımsız parçaları tabağın üstüne gelecek şekilde yerleştirin.
Şnitzelin üzerine zeytinle gözler, domatesle ağız ve biberle burun yapın.

Patates kızartmalarını da şinitzelin çevresine yerleştirin.
Marul, domates ve biber yardımıyla tabağı dilediğiniz şekilde düzenleyerek çocuğunuza sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Suyu tencereye alıp, tuz ilavesiyle kaynatın. Makarnaları bu suda haşlayın.

Enginarları, ortalarındaki tüylü kısmı tamamen alınıp atılacak şekilde ayıklayın. Kenarlarındaki çok sert yaprakları kopartıp atın, daha taze olan iç taraftakiler uçları koparılarak ortaları havuz şeklinde olmalı.

Bisküvileri ufalayın. Tereyağını ekleyip bisküviyle iyice karıştırın. 23 cm çapındaki kelepçeli bir kalıbın tabanına tereyağlı bisküviyi yayın.

Soğanı soyup, piyazlık doğrayın. Lor ve iri çekilmiş cevizle karıştırın. Yufkaları açıp, ortasına 3-4 çorba kaşığı cevizli içten koyun.

Pırasaları temizleyip kalın beyaz kısımlarını 3 parmak boyunda kesin. Bir tencereye alıp az suda 5 dakika haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri