Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantarli Zeytinli Tavuk Göğüs Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Mantarli Zeytinli Tavuk Göğüs
Pratik Mantarli Zeytinli Tavuk Göğüs Tarifi


Mantarli Zeytinli Tavuk Göğüs (4 kişilik)

Malzemeler


1 küçük tabak Banvit Şerit
1 adet yumurtanın akı
1 çorba kaşığı sirke
2 diş dövülmüş sarımsak
2 çorba kaşığı mısır nişastası
3 çorba kaşığı soya sosu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı zencefil
4 çorba kaşığı sıvıyağ
15-20 adet siyah zeytin
10-15 adet mantar
1 su bardağı piliç suyu
1 çay kaşığı karabiber, tuz

Yemek Tarifi


Piliç etini yumurta akı, 1 çorba kaşığı mısır nişastası, sirke, sarımsak, zencefil ve zeytinyağı karışımında yarım saat bekletin.

Sıvı yağı tavada ısıtın.
Piliç etini karışımın içinden çıkardıktan sonra tavaya aktarın.
Çok hafif kızarınca çekirdekleri çıkarılmış zeytin ve ince kesilmiş mantarları ekleyin, 1 dakika karıştırarak, pişirin.

Soya sosu ve kalan mısır nişastasını ilave edip, piliç suyunu ekleyin.
Karabiber ve tuzunu ayarlayın.
Suyunu çekene dek kaynatın.

Dilerseniz yanında patates püresiyle birlikte servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk etini, pulbiber, karabiber ve tuz eklediğiniz suda haşlayın. Sudan alıp soğutun.

Sürmeli İstanbul Hotel'in usta aşçısı Bayram Dönmez, başlıca kebaplarımızdan biri olan Adana kebabın tarifini sizleri çin verdi...

Filiz Hanım'dan nefis bir çorba tarifi

Yufkayı düz bir zemine yayıp, bir tutam tuzla çırptığınız yumurta akını üzerine sürün.

Makarnayı haşlayıp süzün. Roka ve kırmızı biberi ince kıyın. Makarnayı çukur bir kaba alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri