Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantarli Zeytinli Tavuk Göğüs Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Mantarli Zeytinli Tavuk Göğüs
Pratik Mantarli Zeytinli Tavuk Göğüs Tarifi


Mantarli Zeytinli Tavuk Göğüs (4 kişilik)

Malzemeler


1 küçük tabak Banvit Şerit
1 adet yumurtanın akı
1 çorba kaşığı sirke
2 diş dövülmüş sarımsak
2 çorba kaşığı mısır nişastası
3 çorba kaşığı soya sosu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı zencefil
4 çorba kaşığı sıvıyağ
15-20 adet siyah zeytin
10-15 adet mantar
1 su bardağı piliç suyu
1 çay kaşığı karabiber, tuz

Yemek Tarifi


Piliç etini yumurta akı, 1 çorba kaşığı mısır nişastası, sirke, sarımsak, zencefil ve zeytinyağı karışımında yarım saat bekletin.

Sıvı yağı tavada ısıtın.
Piliç etini karışımın içinden çıkardıktan sonra tavaya aktarın.
Çok hafif kızarınca çekirdekleri çıkarılmış zeytin ve ince kesilmiş mantarları ekleyin, 1 dakika karıştırarak, pişirin.

Soya sosu ve kalan mısır nişastasını ilave edip, piliç suyunu ekleyin.
Karabiber ve tuzunu ayarlayın.
Suyunu çekene dek kaynatın.

Dilerseniz yanında patates püresiyle birlikte servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Elmaları soyup rendeleyin, üzerine şeker, üzüm, ilave edip karıştırın. Elmalar kendi suyunu çekinceye kadar hafif ateşte pişirin.

Etsiz çiğköftenin lezzet sırrı bu tarifte. Nursen Doğan'ın mutfak robotuyla hazırladığı bu tarifi oldukça pratik.

Özellikle sakatat sevenlerin beğeneceği pilavlı kuzu böbreğini, yeşil salata ile servis edebilirsiniz. Büyük, derin bir tavada, tereyağ ve rafine yağı orta ateşte eritiniz.

Malzemenin hepsini çiğden hazırlayarak helmelene kadar pişirin.1 yemek kaşığı dolusu un ilave edin.

Soğanı ve sarımsağı robottan geçirip incecik doğranmasını sağlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri