Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kuru Erikli Bademli Tavuk Göğsü Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Kuru Erikli Bademli Tavuk Göğsü
Pratik Kuru Erikli Bademli Tavuk Göğsü Tarifi


Kuru Erikli Bademli Tavuk Göğsü (4 kişilik)

Malzemeler


1 büyük tabak Göğüs
2 çorba kaşığı zeytinyağı
100 gram kuruüzüm (sultani)
1 çorba kaşığı taze kekik
1 çorba kaşığı badem (ezilmiş)
4 çorba kaşığı kavrulmuş ve kıyılmış badem
8 çorba kaşığı ufalanmış ekmek
Yarım demet kıyılmış maydanoz
3 adet adaçayı yaprağı
12 adet kuru mürdüm eriği (çekirdeksiz)
6 adet karanfil
Tuz, karabiber
3 su bardağı piliç suyu

Yemek Tarifi


Zeytinyağını tavada ısıtın.
Pilicin her iki tarafını kızartın.
Tavadan çıkarıp, sıcak tutun.
Kıyılmış bademin dışındaki tüm malzemeleri (kuruüzüm, kekik, adaçayı, maydanoz, ufalanmış ekmek, ezilmiş badem, erik, karanfil, tuz, karabiber) bir tencerede karıştırın.
3 su bardağı piliç suyunu ekleyin.
Hafif ateşte 25 dakika kaynatın.

Etleri, kaynattığınız karışıma ekleyip, 15 dakika daha harlı ateş üzerinde kapaklı olarak kaynatın.
Etleri servis tabağına alın.
Üzerine sostan gezdirin.
Kıyılmış badem serperek, servis yapın.

Aşçının notu: Dilerseniz haşlanmış sebzelerle servis yapabilirsiniz (kabak, patates, havuç, brokoli, kuşkonmaz vb.
)

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hindiyi bol suda haşlayın. Haşladığınız sudan 1 su bardağını alıp saklayın. Kemiklerinden ayırın. Tencereye tereyağı alın.

Kuşbaşı kuzu etini sıvıyağda soteleyin. Yemeklik doğranmış soğan ve biber salçasını ilave edip, üzerine geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Gaziantep yöresine ait mezelerimizden babaganuşun yapılışı da çok kolay Sürmeli İstanbul Otel'in usta aşçısı Bayram Dönmez'in tafirini mutlaka deneyin...

Margarini tencereye alın. İyice eriyince üzerine yarım kg unu ilave edip, orta ateşte en az 20-25 dakika kavurun.

İftar sonrası keyifle yenilebilecek hafif bir tatlı. Herkesin çok sevdiği kabak tatlısının yapımı da bir o kadar kolay...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri