Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kuru Erikli Bademli Tavuk Göğsü Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Kuru Erikli Bademli Tavuk Göğsü
Pratik Kuru Erikli Bademli Tavuk Göğsü Tarifi


Kuru Erikli Bademli Tavuk Göğsü (4 kişilik)

Malzemeler


1 büyük tabak Göğüs
2 çorba kaşığı zeytinyağı
100 gram kuruüzüm (sultani)
1 çorba kaşığı taze kekik
1 çorba kaşığı badem (ezilmiş)
4 çorba kaşığı kavrulmuş ve kıyılmış badem
8 çorba kaşığı ufalanmış ekmek
Yarım demet kıyılmış maydanoz
3 adet adaçayı yaprağı
12 adet kuru mürdüm eriği (çekirdeksiz)
6 adet karanfil
Tuz, karabiber
3 su bardağı piliç suyu

Yemek Tarifi


Zeytinyağını tavada ısıtın.
Pilicin her iki tarafını kızartın.
Tavadan çıkarıp, sıcak tutun.
Kıyılmış bademin dışındaki tüm malzemeleri (kuruüzüm, kekik, adaçayı, maydanoz, ufalanmış ekmek, ezilmiş badem, erik, karanfil, tuz, karabiber) bir tencerede karıştırın.
3 su bardağı piliç suyunu ekleyin.
Hafif ateşte 25 dakika kaynatın.

Etleri, kaynattığınız karışıma ekleyip, 15 dakika daha harlı ateş üzerinde kapaklı olarak kaynatın.
Etleri servis tabağına alın.
Üzerine sostan gezdirin.
Kıyılmış badem serperek, servis yapın.

Aşçının notu: Dilerseniz haşlanmış sebzelerle servis yapabilirsiniz (kabak, patates, havuç, brokoli, kuşkonmaz vb.
)

Son Aranan Yemek Tarifleri

Dana jambonun her iki tarafını, tavada, hafifçe kızarana kadar pişirin. Tost ekmeklerini ekmek kızartma makinesinde kızartın.

Mehmet Taşdoğan'dan ilginç ve lezzetli bir tarif...

Farklı bir pilav denemek isteyenler için güzel bir tarif. Kuzu kuşbaşı ayrı bir lezzet katıyor...

Yemekevi.tv okuyucularınden Sevinç Hanım'ın tarifi

Çilekli, fıstıklı ve limonlu dondurmayı genişçe bir kup bardağına koyalım. 2 Çorba kaşığı çilek sosunu üzerine gezdirerek, temizlenmiş çileklerle birlikte servis yapalım.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri