Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Körili Kiyilmiş Tavuk Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Körili Kiyilmiş Tavuk
Pratik Körili Kiyilmiş Tavuk Tarifi


Körili Kiyilmiş Tavuk (4 Kişilik)

Malzemeler


1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım acı yeşil biber
3 diş dövülmüş sarımsak
400 gram kıyılmış yağsız tavuk eti
2 çorba kaşığı köri
1 tutam acı kırmızıbiber
1 kase mısır tanesi, tuz
Üzerine :
Yarım kase haşlanmış pirinç
2 çorba kaşığı taze kişniş

Yemek Tarifi


Tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağını alın.
Küçük doğranmış acı yeşil biberi ve 3 diş dövülmüş sarımsağı ekleyin.
Orta dereceli ateşte yaklaşık 10 dakika tahta kaşıkla sürekli çevirerek, soteleyin.
Isıyı biraz arttırdıktan sonra kıyılmış tavuğu ekleyin.
Pişene dek sürekli çevirin.

2 çorba kaşığı köri ve bir tutam acı kırmızıbiberi ekleyin.
Çok az tuz ve bir kase mısır tanesini ilave edin.
Birkaç dakika pişirdikten sonra servis tabağına alın.
Üzerine haşlanmış pirinç ve ince kıyılmış taze kişniş serperek, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuzu etini, 6 su bardağı su ve soyulmuş bütün haldeki soğanla birlikte, düdüklü tencerede 30 dakika haşlayın.

Öncelikle misket köfte için gendime, kıyma, rendelenmiş soğan, su ve tuzu bir kasede yoğurun.

Erzincan mutfağının başlıca et yemeklerinden olan Gah Yahnisi'nin en önemli özelliği kuzu koldan yapılıyor olması. Bu yemeğe lezzet veren kuzu koldur...

Karıştırma kabımızın içerisine unu döküyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz.

Domatesleri iri parçalar halinde kesip blendere alın. Üzerine maydanoz, beyaz peynir ve sarımsağı da ilave edip çekin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri