Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Körili Hindi Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Körili Hindi
Pratik Körili Hindi Tarifi


Körili Hindi (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Adet Soğan
1 Diş Sarmısak
1 Adet Kuru Kırmızı Biber
600 gr Hindinin Göğüs Eti (veya tavuk göğüs eti)
2 Yemek Kaşığı Margarin
Tuz, Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Köri
1 Su Bardağı Tavuk Suyu
300 gr Yoğurt
2 Yemek Kaşığı Un
1 Demet Taze Soğan
1 Adet Kırmızı Elma
4 Yemek Kaşığı Kıyılmış Maydanoz

Yemek Tarifi


Soğan ve sarmısağı soyup kıyın.
Kırmızı biberi küçük küçük doğrayın.
Kuşbaşı doğranmış hindi etinin önce yarısını sonra diğer yarısını kuvvetli ateşte margarin ile iyice kavurun.
Tuz karabiber katın.
Ateşten alın.

Kıyılmış soğan, sarmısak ve biberleri köri ile birlikte hindiyi çıkardığını tavaya koyun ve yanmamasına dikkat ederek orta ateşte kavurun.
Tavuk suyunu ekleyin.
Yoğurdu un ile karıştırın ve tavaya katın, karıştırın.
Etleri de tavaya koyup kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin.

Taze soğanları temizleyip halka şeklinde doğrayın.
Elmayı yıkayın, kabuğu ile birlikte ince ince dograyın, yemeğe ekleyin.

Tuz, karabiber ile tatlandırın.
Elmalar biraz yumuşayınca üzerine maydanoz serpip ateşten alın ve haşlanmış pirinçle birlikte servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları çizgili formda soyup boylarına göre ikiye ya da üçe bölün. İçlerini oyup, yıkayın.

Elmaları kabuklarıyla birlikte, şalgamı ise kabukları soyduktan sonra, küp şeklinde doğrayın.

Fırın 180 derece kızdırılır. Tepsi yağlanır. Unlar ve karbonat bir kaba elenir. Tuz serpilir. Ortası çukurlaştırılır ve süt ile yağ dökülür.

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 15 dakika bekletin. Bol suyla durulayıp süzün. Margarini tencerede eritin. Arpa şehriyeleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.

Bir tencereye zeytinyağı, biberiye, kimyon, sarımsak, süt ve tuzu koyun. Hepsini karıştırarak birbirine yedirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri