Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kırlangıç Çorbası Tarifi | Tavuk ve Hindi | Yemek Tarifleri
Kırlangıç Çorbası
Pratik Kırlangıç Çorbası Tarifi


Kırlangıç Çorbası (1) (4 Kişilik)

Malzemeler


Kırlangıç balığı , 300 gram (orta boy bir adet)
1/4 adet limon
1 çorba kaşığı sirke
4 diş sarımsak
1/2 konserve kutusu hazır garnitür
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağ,
1 çorba kaşığı un
1/2 demet dereotu (veya maydanoz)
Tuz,Karabiber

Yemek Tarifi


Bir tencerenin içine balığı koyup suyla doldurun.
İçine 1/4 limon, 1 adet kuru soğanın göbeği, 1 çorba kaşığı sirke ile yeterince tuz koyup kaynatın.
Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra balığı tencereden alıp kılçık ve derilerini ayıklayın.

Hazır yarım kutu garnitürü tencereye ilave edin, ateşi kısın.
Ayıklanmış balığın başını temiz bir tülbente sarıp tekrar tencereye koyun .
Bu arada daha önceki işlem sırasında konmuş olan soğan ve limonun alınmış olmasına dikkat edin.
Ayıklanmış balık etlerini çok küçük parçalara doğrayıp tencereye ilave edin, yeterince karabiber serpin, ince doğranmış sarımsakları ve bir çorba kaşığı tereyağ ilave edin.

Ayrı bir kapta iki çorba kaşığı una tenceredeki sudan ilave ederek bulamaç haline getirin, yeterince inceltip tencereye tamamını dökün.
Tencereye doğranmış dereotu ilave edip hafif ateşte 15-20 dakika pişirin.

Not: 1.
Limonu , çorbayı içerken isteğe göre sıkmanız tavsiye olunur.

2.
Çorbayı indirdikten sonra, ayrı bir kasede bir yumurta ile bir limon suyunu çırpıp terbiye olarak ilave edebilirsiniz
Çorbaya uygun diğer balıklar: Balık çorbası her balıktan yapılabilir ancak aşağıdakiler en iyi lezzeti verir.
İskorpit, Adabeyi , Öksüz, Trança (kafası), Lagos (küçük boy)

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kars mutfağında Bozbaş olarak geçen piti kebabı oldukça basit ve çok lezzetli... Hele bir de yöresinde yerseniz, nefis koyun etiyle yapılan bu kebabın tadına doyum olmaz.

Suyu ısıtıp vişneleri 5 dakika kadar suyun içinde pişirin. Üzerine vanilyayı ve tatlandırıcıyı ekleyip, karıştırın.

Taze ısırganın yapraklarını ayıklayın, tuzla ovduktan sonra bol suda yıkayın.

Meyvelerin ve havucun kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın.

Ekmeği bir gün bekletin. Üzerinden yuvarlak bir kapak açıp, içini çıkartın. Çıkan içi elinizle ufalayın ve kenara alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri